Yapay zekadan faydalanan uygulama kedilerin ruh halini algılıyor

Share

Kanada’da kedilerin ruh halini algılayabilen bir uygulama geliştirildi. Yapay zeka sayesinde geliştirilen bu uygulamayı kullanan veterinerler, şimdiden iyi yorumlarda bulundular.

Sylvester isimli teknoloji şirketi tarafından geliştirilen bir uygulamayla kedi sahipleri, kedilerinde herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını artık kolayca anlayabilecekler.

Tably ismindeki bu uygulamayla kedi sahiplerinin, kedilerinin fotoğrafını çekmeleri yeterli. Uygulama geliştiricilerinden Miche Priest verdiği demeçte, yüz tanıma teknolojisi ile yapay zekayı birleştirdiklerini söylüyor. Priest, uygulamayı iyi kullanabilmek için kedilerin fotoğrafının düzenli olarak çekilmesinin gerektiğini de ekliyor.

Kedilerin ruh halini algılayan uygulama geliştirildi

Uygulamayı deneyen veterinerler de şimdiden uygulama için olumlu yorumlarda bulunuyorlar. Veteriner hekim Liz Ruelle, bu uygulamanın harika bir fikir olduğunu ve yapay zeka teknolojisinin kedilerin sağlık sorunlarını ve duygu durumlarını algılamada şimdiye kadar iyi iş çıkardığını söylüyor.

Uygulama kulakların, gözlerin, bıyıkların ve kafanın pozisyonunu analiz ederek şimdiden %70 doğrulukla sonuç veriyor. Uygulamanın geliştiricileri, yapay zekanın her geçen gün daha başarılı olduğuna dikkat çekiyor.

https://www.donanimhaber.com/kedilerin-ruh-halini-algilayan-uygulama-gelistirildi--136842

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...