Eski Android sürümlerinde Gmail, Youtube ve Drive çalışmayacak

Share

Google, Android işletim sistemi ile mobil cihazların %87’sini oluşturan oldukça büyük bir kullanım oranına sahip. Şirket yeni çıkaracağı Android 12 versiyonu ile yoluna devam ederken, 2010 yılında piyasaya sürülen Android 2.3.7 ve daha eski sürümleri için 27 Eylül’den itibaren kendi uygulama desteğini durduracağını açıkladı.

Yeni alınan karar ile eski sürüme sahip kullanıcıların, Gmail, Google arama, Google Drive ve Youtube gibi Google hizmetlerine uygulama üzerinden erişimi kısıtlanacak.27 Eylül’den itibaren bu uygulamalara giriş yapmak isteyen kullanıcılar kullanıcı adı ve şifre hatası ile karşılaşacaklar. Ayrıca, yeni bir Google Hesabı oluşturma ya da ekleme işlemleri engellenecek ve uygulama üzerinden şifre değişikliği yapılmayacak. Artık Google, uygulamaların erişimine devam etmek isteyen kullanıcılar için en az Android 3.0 Honeycomb sürümünü öneriyor.

Android 2.3.7 ve önceki sürümler için Google desteği kalkıyor

Google, erişim kısıtlaması yaşayacak kullanıcılar için e-posta bildirimine başlamış durumda ve şirket yeni alınan kararın kullanıcı verilerini korumak ve hesap güvenliğini sağlamak amacıyla yaptığını söylüyor. Ancak getirilen kısıtlamadan sonra kullanıcılar, telefon tarayıcıları üzerinden bu uygulamalara erişim sağlamaya devam edebilecekler.

https://www.donanimhaber.com/android-2-3-7-ve-onceki-surumler-icin-google-destegi-kalkiyor--137022

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...