Windows 365 kullanıma açıldı

Share

Microsoft’un iş dünyasını hedef alan yeni atılımı Windows 365, bulut tabanlı bir sistemdir. Orta ölçekli işletmeleri hedef alan servis, çalışan başına aylık ücret karşılığında internet üzerinden Windows bilgisayarlara erişmeyi sağlıyor. Microsoft’un geçen ay duyurduğu bu servis nihayet kullanıma açıldı ve fiyatlar belli oldu.

300 ya da daha az çalışana sahip olan orta ölçekli işletmelere yönelik olan Windows 365 abonesi olduğunuzda tarayıcı üzerinden Windows 10 yüklü bir bilgisayara erişebiliyorsunuz. Windows 11 tam olarak çıkış yaptığında Windows 10 yerine 11 kullanılacak. Ödediğiniz ücrete göre kullanacağınız hizmetin özellikleri şekilleniyor ve işletmeler donanım yükseltmeden ofis işlerini halledebiliyor.

Windows 365

İşletmeler için sistem yükseltmenin ciddi bir masraf olduğunun örneklerini yıllardır görüyoruz. Öyle ki hala Windows XP bilgisayarların olduğu ofisler var. Bu sistemleri güncelleyebilmek için yeni donanımlar gerektiği için bu epey masraflı olabiliyor. Artık işletmeler bunu yapmak yerine her çalışan için ayda 20 dolardan başlayan ücret ödeyerek güncel sisteme erişebilecek. 20 dolarlık pakette 2GB RAM, tek çekirdekli vCPU ve 64GB depolama var.

Windows 365 ile sunulan en yüksek donanımlı paket, çalışan başına aylık 158 dolar karşılığında tercih edilebiliyor. Bu pakette ise 8 çekirdekli vCPU, 32GB RAM ve 512GB depolama var.

Abonelik ücreti dışında ödenmesi gereken diğer ücret ise Windows 10 Pro lisansı. Eğer bir lisansınız yoksa lisans satın almanız isteniyor. Orta ölçekli işletmelerin yakındığı lisans konusu ne yazık ki Windows 365’le bile peşlerini bırakmıyor.

https://shiftdelete.net/windows-365-kullanima-acildi-ucreti-ne-kadar

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...