Yüzüklerin Efendisi dizi mi oluyor?

Share

Netflix, HBO ve Amazon arasında ‘Yüzüklerin Efendisi’ yarışları yaşanıyor. Kanallar projeye büyük yatırım yapıyor.

Netflix, HBO ve Amazon gibi kanallar, yazar J.R.R. Tolkien’ın fantastik kurgu yapıtı ‘Lord of The Rings’ (Yüzüklerin Efendisi) romanlarının kullanım haklarını satın alıp televizyon dizisine uyarlamak için eşi görülmemiş meblağları gözden çıkardı.

Üç şirketin de projeyle iddialı olarak ilgilendikleri ve ön ödeme olarak 250 – 300 milyon dolar arasında bir miktarı, telif haklarını elinde bulunduran Warner Bros stüdyolarına vermeye hazır oldukları belirtiliyor. Bu rakamların sadece Yüzüklerin Efendisi serisinin kullanım haklarını satın almak için konuşulduğu, herhangi bir prodüksiyon ve oyuncu bütçesi de içermediği belirtiliyor.

Projede, sadece bir sezonun 100 ila 150 milyon dolara mal olabileceği kaydediliyor. Netflix ve Amazon’un anlaşmak için biraz daha önde olduğu, halihazırda popüler fantastik kurgu dizisi Game of Thrones’a ve spin-off projelerine sahip olan HBO’nun geri adım atabileceği konuşuluyor.

Bununla birlikte, televizyon dizisi için bir anlaşma sağlanması durumunda bunun bütün Yüzüklerin Efendisi karakterlerini kapsamayacağı ve kullanımın sınırlı tutulacağı da gelen haberler arasında. Televizyon dizisinin akıbetinin önümüzdeki aylarda netleşmesi bekleniyor.

Yazar J.R.R Tolkien’ın mirasçılarının Warner Bros’a açtığı ve uzun yıllar süren The Hobbit ve Lord Of The Rings kitapları telif hakkı davası geçtiğimiz Temmuz ayında sonuçlanmış, Warner Bros varılan adli uzlaşma anlaşması kapsamında muhataplarına 80 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Birgün

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...