PS5’ler için çip sıkıntısı çözüldü

Share

Sony CFO’su Hiroki Totoki, geçtiğimiz saatlerde üç aylık kazanç çağrısı esnasında PlayStation 5 için bu yılki yonga setlerini güvenceye aldığını açıkladı.

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 yaklaşık 9 aydır piyasada ancak ne yazık ki stok durumu hala çözülmüş değil. Bu sorunun birkaç farklı sebebi var ancak başlıca sebeplerin küresel çip krizi, Covid-19 ve yoğun talep olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Sony satışları biraz rahatlatacak gibi duruyor.

Geçtiğimzi saatlerde Sony’nin üç aylık kazanç çağrısı esnasında Sony CFO’su Hiroki Totoki, yatırımcıların stok hakkında sorduğu sorulara yanıt verdi. Söylediğine göre bu mali yılda, yani 31 Mart 2022’ye kadar geçen süreçte, satılacak tüm PlayStation 5’lerin yonga setleri güvence altına alınmış durumda. Bu durumda stokları ve satışları biraz rahatlatacak.

PlayStation 5 satışları biraz daha rahatlayacak

31 Mart 2022’ye kadar ne kadar satış yapmayı planladıklarını açıklamadı ancak 14.8 milyon adeti geçmesini beklediklerini söyledi. Bu da PS5 satışlarını 20 milyonun üzerine çıkarır. Yine aynı toplantıda konsolun 10.1 milyon satışı geçtiğini açıklamışlardı.

Bu stok rahatlamasının Türkiye’deki etkisi nasıl olacak elbette bilemiyoruz. Ancak ülkemizdeki tek sorun stok sıkıntısı değil, fiyatlar da bir hayli yüksek.

https://www.donanimhaber.com/playstation-5-satislari-biraz-daha-rahatlayacak--137156

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...