Volkswagen’in ilk elektrikli coupe-SUV modeli: ID.5 GTX

Share

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni SUV modeli ID.5 GTX’in kamuflajlı fotoğraflarını paylaştı. Henüz üretime yakın bir konsept olan Volkswagen ID.5 GTX’in örtüsü eylül ayında düzenlenecek olan IAA Münih Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkacak.

Volkswagen ID.5 GTX, markanın ilk elektrikli coupe-SUV modeli olacak. Alman markaya göre model ismindeki GTX takısı, başarılı GTI, GTD ve GTE modellerinin DNA’sını elektrikli mobilite dünyasına aktarıyor. Bir başka deyişle Volkswagen’in GTX takısını sportif elektrikli modellerine vereceğini söyleyebiliriz. Tıpkı ID.4 GTX’te olduğu gibi.

ID.5 GTX’in tasarımı yukarıda sözünü ettiğimiz ID.4 GTX’ten pek de farklı değil. Özellikle B sütununa kadar neredeyse aynı diyebileceğimiz bir benzerlik söz konusu. Arka tarafta ise işler değişiyor ve yeni modele coupe görünümü kazandıran daha eğimli bir C sütunuyla karşılaşıyoruz. Bu alanda geniş bir arka spoyler ve 3D tasarım efektine sahip LED stoplar dikkat çekiyor.

Sportif coupe SUV’un teknik detayları henüz belli değil. Fakat ön ve arka aksa yerleştirilen iki elektrik motorundan güç alacağını ve böylelikle dört tekerlekten çekiş sunacağını biliyoruz. Sİstemin ID.4 GTX ile benzer olacağını düşünürsek 295 beygir civarında güç çıkışı bekleyebiliriz. Öte yandan ID.5 GTX’in WLTP’ye göre 497 kilometre sürüş menzili sunacağı resmi olarak onaylanmış durumda.

Volkswagen ID.5 GTX’in üretim versiyonu önümüzdeki yıl satışa sunulabilir. Söz konusu model, 2030’a kadar Avrupa’daki satışlarının yüzde 70’inin elektrikli araçlardan oluşmasını hedefleyen Volkswagen’in önemli silahlarından biri olacak.

https://www.donanimhaber.com/elektrikli-volkswagen-id-5-gtx-in-fotograflari-paylasildi--137261

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...