Samsung telefonlarda hareketli kamera sistemi üzerinde çalışıyor

Share

Samsung’un patentini aldığı yeni bir kamera sistemi gelecek dönemdeki akıllı telefonlarda daha iyi görüş açısı ve aralık için hareketli bir mekanizmaya yer veriyor.

Akıllı telefon üreticileri kamera sistemlerinin daha iyi hale gelmesi adına bugüne kadar sayısız yenilik geliştirdi. Mekanizmalı ön kameralar, kızaklı kameralar, periskop kameralar derken şimdi de hareketli kamera sistemleri geliyor.

Samsung’un geçen yıl başvurduğu ortaya çıkan yeni bir kamera sistemi sensörlerin yerlerini değiştirerek akıllı telefonlara değişken aralık ve değişken görüş açısı imkanını sunmayı amaçlıyor.

Samsung hareketli kamera

Patent başvurusunda ana sensör, ultra açı sensörü ve telefoto sensör hareketli bir mekanizma üzerine oturtulmuş. Telefon kamerasının sahnelere uzaklığı yakınlığı veya görüş açısına göre bu mekanizma farklı şekillere giriyor. Böylece sensörler düz hatta veya üçgen hatta kalabiliyor.

Samsung daha önce de bu tarz hareketli sistemler kullanmıştı ancak bu mekanizma ilk kez karşımıza çıkıyor. Henüz bir telefonda kullanılacak mı bilinmiyor ancak deneysel tarzda tek bir modelde Samsung buna yer verebilir.

https://www.donanimhaber.com/samsung-hareketli-kamera-sistemi-kullanabilir--137373

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...