Elijah Wood, Yüzüklerin Efendisi dizisine tepki gösterdi

Share

Yüzüklerin Efendisi dizisi için çekimler sürerken, film serisinin yıldız oyuncusu Elijah Wood ilginç bir çıkış gerçekleştirdi. Frodo karakteri ile izleyenlerin sevgisini toplayan Amerikalı oyuncu, yapımın ikinci sezonu için ortaya çıkan gelişmeden pek memnun gözükmüyor. Yeni Zelanda‘da ilk sezonu çekilen dizi, sonraki bölümler için Birleşik Krallık‘a taşınacak.

Bu durumdan memnun olmayan Wood, tepkisini Twitter üzerinden gösterdi. Başarılı aktör ilgili haberi alıntılayarak tepki ve hayal kırıklığı anlamına gelen, eliyle yüzünü kapatma emojisi kullandı.

Basit bir paylaşım gibi görünen tepkinin ardında ise farklı gerçekler yer alıyor. Zira Yeni Zelanda kimilerine göre, Yüzüklerin Efendisi evreninin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Hatta ülkenin turizm kaynakları için seri, oldukça önemli bir kaynak. Hal böyle olunca alınan karar pek çok kesimi de mutsuz etti.

Yeni Zelanda Film Komisyonu Başkanı David Strong da Elijah Wood ile aynı fikirde. Alınan kararın utanç verici olduğunu aktaran Strong, prodüksiyonda emeği geçen herkes için aynı şeyleri hissettiğini açıkladı. Öte yandan Amazon‘un bu hamlesi, ülke içinde de polemiklere neden oldu. Yeni Zelandalı politikacı Todd McClay‘e göre sorumlu, Yeni Zelanda Ekonomik ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Stuart Nash . McClay açıklamalarında şunlara yer verdi:

Stuart Nash, Yüzüklerin Efendisi markasının ekonomimize ve kültürümüze olan büyük etkisini bilmesine rağmen Amazon ile masaya oturmadı. Nash, dizinin diğer sezonlarının neden Yeni Zelanda’da çekilmeyeceği konusunda halka karşı şeffaf olmalı.

Bununla birlikte Stuart Nash‘e göre alınan karar tamamen ticari. Bakan, ülkedeki film endüstrisinin, salgına rağmen sağlıklı yapısını koruduğunu açıkladı. Ancak ortaya atılan bazı iddialar ise durumun bambaşka olduğu yönünde.

Amazon, Yeni Zelanda’nın kısıtlamalarından kaçtı

Bazı kaynaklar, yerel hükumetin katı sınır politikaları nedeniyle, yapımcı stüdyoyu usandırdığını belirtiyor. Tamamen iddia olan bu söylemlere karşılık resmi bir cevap gelmedi. Öte yandan, yakın dönemde iki adet dizisini Birleşik Krallık sınırları içerisinde çeken Amazon, iyi ilişkilerini Yüzüklerin Efendisi dizisi için kullanmak istiyor olabilir.

Polemiklerin sürdüğü yapımın ilk sezonu 3 Eylül 2022‘de izleyicilerinin karşısında olacak. Ayrıca Amazon Prime kullanıcılarına sunulacak dizinin bölümleri haftalık olarak platformda yayınlanacak.

https://shiftdelete.net/elijah-wood-amazonun-yuzuklerin-efendisi-dizisine-tepki-gosterdi

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...