Uzay enkazı, Çin askeri uydusuna çarptı

Share

Space.com’un haberine göre, mart ayında Çin’in Yunhai 1-02 askeri uydusuna bir uzay enkazı çarptı. Haberde, bu çarpışmanın 2009’dan beri yaşanan en büyük çarpışma olduğu bildirildi.

Haberde bir uzay enkazının Çin askeri uydusuna çarptığı belirtildi. Space.com’a göre uzayda dolaşan parçalanmış bir Rus roketi, mart ayında Yunhai 1-02 isimli Çin uydusuna çarptı.

Uzmanlara göre bu olay, uzay enkazlarının yaratabileceği sorunlar ve dünyanın yörüngesinde neler olup bittiği hakkında çok az şey bildiğimizi ortaya koyuyor.

Harvard Üniversitesi’nden astrofizikçi Jonathan McDowell’e göre uyduya çarpan roket, 1996 yılında Zenit-2 isimli Rus uydusunu fırlatan roketin bir parçasıydı.

Uzay enkazı, Çin askeri uydusuna çarptı

Şaşırtıcı bir şekilde Yunhai uydusu çarpışmadan “sağ” çıkmayı başardı. Haberde, uydunun hala radyo sinyalleri göndermeye devam ettiği belirtildi.

NASA’nın araştırmalarına göre yörüngede 27.000’den fazla uzay enkazı bulunuyor; bu enkazlar da uzay araçları ve dünya için önemli tehlikeler oluşturuyor.

https://www.donanimhaber.com/uzay-enkazi-cin-askeri-uydusuna-carpti--137751

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...