Tim Cook Apple’dan, şirketi yeni bir alana sokarak veda edecek

Share

Apple CEO’luğu görevinde 10 yılı geride bırakan Tim Cook, veda etmeden önce şirketi bir alana daha sokmakta kararlı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs, hastalığı nedeniyle CEO’luk görevini 10 yıl önce bıraktı. Ağustos 2011’de koltuğu devralan Tim Cook, 153 milyar dolarlık şirketin değerini tam 2 trilyon dolara çıkarmayı başardı. Tim Cook döneminde iPhone ve iPad’ler başta olmak üzere, Apple ile özdeşleşmiş ürünlerde büyük revizyonlara şahit olduk. Ayrıca AirPods ve AirTag gibi yepyeni cihazlar da kullanıcıların hayatına girdi.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Tim Cook dört yıl sonra bitecek sözleşmesi nedeniyle 2025-2028 yılları arasında emekli olacak. 60 yaşındaki CEO, koltuğu bırakmadan evvel Apple’ın faaliyet göstereceği büyük bir ana ürün kategorisi daha yaratmak istiyor.

Tim Cook, Apple’ı AR ve VR sektörüne dahil etmekte kararlı

Kaynaklarından edindiği bilgileri haber bülteninde paylaşan Mark Gurman’a göre Tim Cook, artırılmış gerçeklik gözlüklerine odaklanmış durumda. Bu bağlamda da, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojisinin Apple’ın gelecekte faaliyet göstereceği büyük pazarlardan biri olacağı beklentiler arasında.

ABD’li şirketin henüz fazla detayına hakim olmadığımız Apple Car isimli araba projesi de var. Ancak Mark Gurman’ın iddiası, Tim Cook’un AR/VR destekli ürünlere daha fazla önem verdiği yönünde.

tim cook apple

Apple hakkında yaptığı doğru tahminlerle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, karma gerçeklik gözlüğünü 2022 yılında; artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğünü ise 2025 yılında tanıtacak. Mark Gurman, yaptığı açıklamada bu iddiayı teyit etti. İlerleyen yıllarda piyasaya sürülecek Apple üretimi AR gözlüğün geliştirilmekte olduğunu da ekledi.

https://shiftdelete.net/veda-etmeye-hazirlanan-tim-cook-un-apple-icin-son-plani

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...