Windows 11, desteklenmeyen bir bilgisayara kurulduğunda güncelleme almayacak

Share

Microsoft geçtiğimiz gün, yeni Windows 11 işletim sisteminin desteklenmeyen bilgisayarlara da kurulabileceğini açıklamıştı. Şimdi ise bu konunun detayları ortaya çıktı.

Microsoft daha önce, yeni Windows 11 işletim sisteminin daha eski ve resmi olarak desteklenmeyen cihazlara yüklenmesine izin vereceğini doğrulamıştı. Bu durumda sistemlerin “desteklenmeyen durumda” kullanılacağını belirtildi, ancak bunun tam olarak ne anlama geldiğini açıklanmadı. PCWorld ise bu konuya açıklık getirmek için Microsoft’tan bir yorum almayı başardı.

Şirket daha önce duyurulan açıklamaları doğruladı. Windows 10 bilgisayar sahipleri, özel Windows Media Creation Tool uygulaması veya ISO dosyası aracılığıyla Windows 11’i yükleyebilecekler. Yazılım devi ayrıca Windows 11’i yüklemek için hangi donanımın gerekli olacağını da açıkladı. Yeni işletim sistemi 64 bit işlemci, 4 GB RAM, 64 GB bellek, UEFI Güvenli Önyükleme ve TPM 2.0 destekli bir anakart gerektirecek.

Windows 11'i desteklenmeyen PC'ler güncelleme almayacak

Bilgisayarlar kullanılamaz hale gelebilir

Kullanıcının bilgisayarı TPM 2.0 kriptografik koruma protokolünü desteklemiyorsa ve daha eski bir sürümle, örneğin 1.2 ile çalışıyorsa, resmi olarak “desteklenmiyor” olarak kabul edilecek. Bu durumda, Windows 11 kurulumu mümkün olacak, ancak işletim sistemi Windows Update aracılığıyla yeni güncellemeler almayacak. Başka bir deyişle, bu bilgisayarlar en son Windows güvenlik güncellemelerini ve yeni sürücüleri almayacak.

Şirket, Windows 11 çalıştıran ve güncelleme almayan bilgisayarların uyumluluk sorunları yaşayabileceğini ve hatta kullanılamaz hale gelebileceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca bu tür sistemlerde garanti hizmeti ile ilgili sorunlar da olabilir.

https://www.donanimhaber.com/windows-11-i-desteklenmeyen-pc-ler-guncelleme-almayacak--138243

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...