Xiaomi, elektrikli araç sektörüne resmen giriş yaptı

Share

Uzunca bir süredir elektrikli otomobil pazarına gireceği söylenen Xiaomi, bu sektöre resmen giriş yaptı ve elektrikli araç üretecek şirketi kaydettirdi.

Akıllı telefon üreticilerinden Çinli teknoloji devi Xiaomi, elektrikli araç üretecek şirketi resmi olarak kaydettirdi. Kuruculara göre şirket, önemli sayılabilecek gelişme aşamasını tamamlamış durumda.

Şirket, Xiaomi EV, Inc. adını aldı, kayıtlı sermayesi ise 1.55 milyar dolar. Mart ayında Xiaomi, önümüzdeki on yıl içinde elektrikli araç üretimine 10 milyar dolar yatırım yapma niyetini açıklamıştı. Xiaomi temsilcilerine göre, yeni kaydettirilen şirket halihazırda 300 çalışanı istihdam ediyor ve yeni bölüme Xiaomi’nin doğrudan kurucusu ve başkanı Lei Jun başkanlık ediyor.

Xiaomi’nin elektrikli otomobil pazarındaki rakipleri güçlü

Xiaomi, 300 çalışanı ile elektrikli araç sektörüne resmen giriş y

Çinli devin açıklamalarına göre, son beş ayda yeni bölüm, kullanıcı kitlesi hakkında kapsamlı araştırmalar yaptı ve sektördeki ortaklarla temas kurdu. Ancak şirket henüz herhangi bir elektrikli araç veya prototip sunmaya hazır değil. Bu ayın başlarında da Xiaomi, elektrikli araç pazarında “teknolojik rekabet gücünü artırmak için” otonom sürüş şirketi olan Deepmotion’ı 77.37 milyon dolara satın aldığını duyurmuştu.

Xiaomi, her türlü elektronik alet ve akıllı telefonlara ek olarak, Çin elektrikli araç pazarında bir yer kazanmak için çok çalışmak zorunda kalacak. Nio ve Xpeng gibi yerel devlerin yanı sıra Tesla ve Çin’in ünlü finans kralı Warren Buffett tarafından desteklenen BYD gibi dünyaca ünlü şirketleri de unutmamak gerekiyor.

https://www.donanimhaber.com/xiaomi-300-calisani-ile-elektrikli-arac-sektorune-resmen-giris-y--138377

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...