12 yaş ve üstüne coronavirus aşı hakkı tanımlandı

Share

Sağlık Bakanlığı tarafından 12 yaş ve üstü kişilere coronavirus aşı hakkı tanımlandı. Okulların açılmasından hemen önce gelen bu aşı hakkıyla eğitimde hastalık riski azaltılmaya çalışılacak.

Okulların açılmasının bir gün öncesinde bir adım daha atılarak 12 yaş ve üstündeki tüm kişilere kronik rahatsızlıklarına bakılmaksızın aşı hakkı tanımlandı. Bu yaştaki çocuklar velileri onayladığı takdirde coronavirus aşısı olabilecek.

Bilindiği üzere 2020 Mart ayından sonra tekrar yüz yüze eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı “Okulda pozitif vakalar çıkması durumunda yapılması gereken uygulamalar” isminde bir rehberi 81 ildeki tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderdi bile. Rehberde iki temel temas derecesi bulunmakta: “Temaslı olmak” ve “yakın temaslı olmak”.

Rehbere göre öğrencilerden birinde pozitif vaka çıkması durumunda, öğrenci izlemeye alınacak ve öğrenimine devam edecek. Bir tane öğrenci vakasında sınıftaki diğer bütün öğrenciler ve öğretmen “temaslı” kabul edilecek. Bu anlamda bir sınıfta pozitif vaka çıkması durumunda öğretmen de dahil bütün sınıf 14 gün boyunca günde iki defa semptom testine tabi tutulacak. Ayrıca bu sınıftaki öğrencilerin teneffüs saati diğer öğrencilerden ayrılacak.

Öğretmen pozitif çıkarsa herkes eve gönderiliyor

12 yaş ve üstüne aşı hakkı

Öğretmenin pozitif çıkması durumunda ise bütün sınıf doğrudan “yakın temaslı” kabul edilecek ve herkes 14 günlüğüne evlere karantinaya yollanacak. Öte yandan sınıfta birden fazla öğrenci vakası çıkması durumunda da diğer herkes yakın temaslı kabul edilip evlere yollanacak.

NTV

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...