Apple Watch Series 7’nin piyasaya sunulması gecikebilir

Share

Apple Watch Series 7 bekleyenlere kötü haber geldi. Devam eden üretim sorunları akıllı saatin satışa sunulmasını aksatabilir.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan raporlarda, Apple Watch Series 7 üretiminde sorunlar yaşandığı ortaya çıkmıştı. Hatta Apple’ın sorunları çözmek adına üretime bir süre ara verdiği ve buna bağlı olarak ilerleyen günlerde düzenleyeceği etkinlikte akıllı saati tanıtmayacağı iddia edilmişti. Çok geçmeden yeni bir sızıntı daha gündeme bomba gibi düştü.

Bloomberg yazarı Mark Gurman, geçmişteki iddiaların aksine Apple Watch Series 7’nin bu yıl tanıtılma ihtimalinin olduğunu açıkladı. Apple’ın gerçekten üretim sorunlarıyla cebelleştiğini de doğruladı. Gurman, yeni akıllı saatin piyasaya sürülme durumuyla ilgili olası üç senaryo sıraladı. Ayrıca kullanıcıları nelerin bekleyebileceği konusunda detaylı bilgiler paylaştı.

Mark Gurman edindiği bilgileri haftalık Power On haber bülteninde paylaştı. Apple Watch Series 7 için “Eylül ayı etkinliğinde duyurulacak” dedi. Fakat satın almak isteyen kullanıcılara bir de kötü haber verdi. Gurman’a göre Apple, yeni akıllı saati sınırlı sayıda piyasaya sürecek. Bunun yanı sıra çok geç satışa sunulma ihtimali de söz konusu.

apple watch series 7

Mark Gurman, gerçekleşmesi mümkün olan üç senaryodan bahsetti. Buna göre, ilk ihtimal; üretim sorunları çözülene kadar Apple Watch Series 7’nin tanıtılmaması. Bir diğer olasılığa göre, saat tanıtılacak ancak sınırlı sayıda satışa sunulacak. Yani önceki modelleri gibi her yerde erişilebilir olmayacak. Üçüncü ihtimale göre ise; Apple Watch Series 7, Eylül ayındaki etkinlikte duyurulacak fakat tam belli olmayan bir tarihte piyasaya sürülecek.

Apple Watch Series 7’nin beklendiği gibi sınırlı piyasaya çıkması durumunda, hangi ülkelerde satışa çıkacağı ise belli değil. Edinilen bilgiye göre saatin önceki nesilden farklı olan tasarımı, beraberinde üreticilere ve parça montajcılarına çeşitli zorluklar getirdi. Bu nedenle üretim sürecinde ciddi aksaklıklar yaşandı. Sorunların çözüldükten sonra üretimin normale dönmesi ve global pazarın tamamında satışa sunulması bekleniyor.

Apple Watch Series 7’nin beklenen özelliği

Yeni akıllı saatin 44 (45) mm modeliyle tanıtılması ve 44x38x9 mm ölçülerine sahip olması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın “Bul” ağına bağlanabilmesini sağlayan UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojisini destekleyeceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. 1.8 inç ekranla piyasaya çıkması beklenen akıllı saat, iPhone 12 serisinde de gördüğümüz düz kenarlı tasarım diliyle üretildi.

https://shiftdelete.net/apple-watch-series-7-icin-akillara-durgunluk-veren-rapor

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...