Elektrikli Renault 5, 2024’te üretime girecek

Share

Yeni Renault 5 elektrikli hatchback, Münih otomobil fuarında ilk kez görücüye çıktı. Fransız marka otomobilin üretim bandına çıkacağı tarihi de açıkladı.

Renault 5 elektrikli hatchback, Münih Otomobil Fuarı’nda 70’li ve 80’li yıllardaki orijinal modellerin yanında ilk kez görücüye çıktı. Fransız marka, 2024 yılında üretim versiyonunun geleceğini doğruladı.

Yeniden canlandırılan retro model, Renault-Nissan İttifakının küçük elektrikli araçlar için özel olarak tasarladığı yeni CMF-BEV platformunu temel alan ilk araç olarak 2024 yılında üretime girecek.

Elektrikli Renault 5, 2024'te üretime girecek

“Gerçekten uygun fiyatlı olacak”

Münih Otomobil Fuarı’nda Auto Express’e konuşan Renault’nun mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı Gilles Le Borgne, Renault 5’in gerçekten uygun fiyatlı bir araç olacağını söyledi.

Deneyimli yönetici “20.000 ila 25.000 euro aralığında olmamız lazım, ancak yine de kârlı olmamız gerekiyor” dedi. Renault, küçük otomobillere yönelik yeni CMF-BEV platformunun R5’in üretim versiyonuna 400 km’ye kadar menzil kazandıracağını söylüyor.

Elektrikli Renault 5, 2024'te üretime girecek

Yeni Renault 5, retro modellerle aynı kare silueti paylaşırken, gizli kapı kolları ve arka kapıları olan beş kapılı bir elektrikli süpermini olarak karşımıza çıkacak. Renault 5 prototipinin tasarımı, markanın ikonik modellerinden biri olan R5’i temel alıyor.

https://www.donanimhaber.com/elektrikli-renault-5-2024-te-uretime-girecek--138662

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...