Makyajlı 2022 Ford Fiesta tanıtıldı

Share

Makyajlı 2022 Ford Fiesta resmi olarak tanıtıldı. Yenilenen rakipleri karşısında vakit kaybetmek istemeyen şirket, yenilenen Fiesta’nın Active ve ST versiyonları üzerindeki örtüyü de kaldırdı. Makyajlı Fiesta ailesinin tasarım ve teknoloji tarafında çeşitli dokunuşlar yapılmış.

2022 Ford Fiesta’nın tasarımına baktığımızda yenilenen ön kaput tasarımının otomobilin burun kısmını yükselttiğini görmekteyiz. Böylece bu bölümü domine eden panjur yükseklik olarak biraz daha büyümüş. Ayrıca ön taraftaki “mavi oval” logosu da üst taraftan alınarak panjurun içerisine konumlandırılmış.

Stil tarafındaysa her makyajlı Fiesta versiyonunun panjur ve tampon kısmında farklı detaylar mevcut. ST-Line ve ST versiyonları daha sportif görünüme sahipken, Active versiyonu da siyah plastik eklentiler gibi crossover esintilerine sahip stiliyle dikkat çekiyor. Makyajlı 2022 Ford Fiesta’da 17 ve 18 inçlik yeni jant tasarımlarının yanı sıra yeni renk seçenekleri de mevcut.

Yeni 2022 Ford Fiesta tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Makyajlı Fiesta ile birlikte LED farlar tüm modellerde standart hale gelmiş. Üst versiyonlarda ise rakiplerinde olduğu gibi matrix LED teknolojisine sahip aydınlatmalar bulunuyor. Arka tarafta ise opsiyonel olarak sunulan karartılmış LED stoplar dikkat çekiyor. Titanium, ST-Line ve Active versiyonlarında opsiyon olarak sunulan Vignale paketiyle de daha lüks bir görünüm ve özellikler elde edilebiliyor.

2022 Ford Fiesta’nın iç mekanında 12.3 inçlik tamamen kişiselleştirilebilir TFT dijital gösterge ekranı bulunuyor. Ekranın teması sürüş moduna göre değişiyor. Ayrıca sürücü asistan sistemlerinden gelen önemli uyarılar için de özel bir alan tahsis edilmiş. Konsolun merkezinde SYNC 3 multimedya sisteminin kontrol edildiği 8 inç dokunmatik ekran mevcut. Sistemde navigasyon (canlı trafik güncellemeleri, kaza bilgisi), sesli komut, Apple CarPlay/Android Auto desteği ve yeni arka yolcu uyarısı gibi özellikler bulunuyor.

Bunun yanı sıra ön camdaki kamerayı ve navigasyon bilgisini kullanarak sürücüyü sesli ve görsel şekilde uyaran ters yön uyarısı da Fiesta’nın özelliklerine eklenmiş. Dur&kalk ve trafik işareti tanıma özellikli adaptif hız sabitleyici, aktif park asistanı, şeritte tutma yardımcısı, kör nokta uyarı sistemi ve çarpışma önleyici aktif fren sistemi gibi özellikler de listede.

Yeni 2022 Ford Fiesta tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Makyajlı Fiesta’nın kaputu altında 100, 125 ve 155 beygir olmak üzere üç farklı güç çıkışına sahip 1.0 litre EcoBoost ünite mevcut. İlk seçenek 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor. Diğer iki seçenekse 48V hafif hibrit desteğine sahip ve EcoBoost Hybrid olarak adlandırılıyor. Söz konusu seçenekler 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla sunuluyor.

Ford Performance ekibi tarafından geliştirilen yeni Fiesta ST’de ise 1.5 litre EcoBoost ünite görev yapıyor. 200 beygir güç üreten ünitenin azami torku yüzde 10 artarak 320 Nm’ye ulaşmış. Bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlayan Fiesta ST’nin azami hızı da 230 km/s. Özel süspansiyon sistemine ve mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyel opsiyonuna sahip olan otomobilde standart versiyondaki Eko modu yerine Pist modu bulunuyor.

Makyajlı Ford Fiesta ailesinin teslimatlarına 2022’nin ilk aylarında başlanması bekleniyor. Fiyat bilgisi henüz belli değil.

https://www.donanimhaber.com/yeni-2022-ford-fiesta-tanitildi-iste-tasarimi-ve-ozellikleri--139030

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...