Konuşamadığımız Ne Varsa – Arda Erel

Share

Kelimelerin her zaman farklı bir gücü olduğuna inanmışımdır. Bazı kelimelerden kaçmak isterken bazılarına ise dört bir yandan koşarak sarılmak ister insan. Duymaktan kaçındığımız ancak hayatımızın merkezinde yer alan kelimeler karşımıza çıktığında duymamış gibi yapmak en kolayıdır. Peki ne zamana kadar buna devam edeceksiniz?

Kaçmak bir çözüm mü yoksa kendini kandırma mı?

“Kelimeler de insanlar gibi yıkanıp temizlenmeye ihtiyaç duyarlar.”

Bazı kelimeleri ve konuşmaya korktuğumuz konuları Arda Erel ile düşünmek istemez misiniz?

“Aşk” kelimesi ile başlıyor yolculuğumuz. Birçok anlamı barındıran ve hayatın çoğu köşesinden el sallayan bu kelimenin dilini keşfedeceksiniz.

“Sayısız aşk yaşandı bugüne kadar, farklı renklerde, tonlarda, seslerde…. Şüphesiz bugünde yaşanıyor ve ileride de yaşanacak. Çünkü aşk hep devinim halinde, zaten böyle kadim bir şeyin yok olması mümkün olabilir mi? O her zaman ortaya çıkmak için bir sahne bulur kendine.”

Bu kelime ile yaşadığınız ilişkileri hatırlayacaksınız. Belki iyi sonuçlanan belki de kötü biten.. Belki de yaşanamamış ilişkiler… Bu hatırlayış ile kendinizi sorgulayacaksınız. Eylemleriniz gelecek aklınıza. O yaşanmışlıklar olmadan bugün olur muydu?

“Oysa dalga senden bir şeyler götürürken, sana daha temizini getirmek için hazırlar denizi. Bilebilseydin, ne dalgaya kızardın, ne de denize inan ki.”

Yaşanan ilişkilerin bir diğer etkileri ise aile ve toplumdur. Bize ne öğretilirse eğer kendimizi özgürleştirmezsek onu görmek isteriz. Özgürlük kelimesini toplumdaki bireyler ve kendi düşüncelerimiz doğrultusunda yeniden anlamlandıracaksınız bu kitapta.

“Özgürlüğü, senin düşüncende, senin inancında olmayanı da “insan” olduğu için kapsayarak genişlettiğin vakit, onu gerçekten idrak etmiş ve savunabilir olursun. Sadece kendi fikrine veya inancına göre bir özgürlük savunduğunda, özgürlüğü değil ancak kendini savunursun.”

Sevgiyi, mutluluğu, mutsuzluğu, geçmişi, geleceği ve o anın bir kişi üzerindeki etkisine şahit olacaksınız. Zamanın ne olduğunu idrak ederken teknolojinin insanlar yaşamına olumlu ve olumsuz yansımasını fark edeceksiniz.

Yazarın dili sizi denemelerin ve aforizmaların içine doğru çekiyor. Okuduğunuz satırlarda kendinizi düşüncenin derin kıyısına doğru sürüklerken aynı zamanda yaşamınızdaki etkenleri tartacaksınız.

Eğer bu tarz kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız bu esere bakabilirsiniz.

“İNSANIN YANLIŞLARLA nereye yürüdüğü çok önemli mesele. Bazısı yanlışlarla mahvolmaya gider, bazısı doğruları öğrenmeye…”

“Her resim kendi tuhaflığıyla güzeldir.
İşin sırrı, değişimi başkasından istemeden önce kendi içimizde değişime açık olup olmadığımızı görebilmek.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...