Microsoft, okyanus plastiğinden kablosuz mouse üretti

Share

Microsoft, çevre bilinci açısından örnek oluşturacak önemli bir işe imza attı. Şirket, okyanus plastiğinden kablosuz mouse üretti.

Microsoft, sürdürülebilirlik için örnek teşkil edecek bir adım attı. Yazılım devi, Sonbahar Donanım Etkinliği’nde Surface cihazlarının yanı sıra ilginç bir mouse duyurdu. Şirket, geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden, Ocean Plastic adını mouse üretti.

Mouse tek bir AA pille 12 aya kadar çalışma süresi vadediyor

Üretilen mouse’un, okyanuslardan, su yollarından geri kazanılan ve reçine topraklarına işlenen atıklardan oluşturulan yüzde 20 oranında geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden yapıldığı belirtiliyor.

Ayrıca mouse’un dış kısmını yapmak için pelet malzemesinden faydalanıldığı da ifade ediliyor. Ek olarak ahşap ve şeker kamışı lifinden yapılan mouse’un kutusunun da, plastik içermeyişi dikkat çekiyor.

Ocean Plastic hakkında açıklamada bulunan Microsoft, üretilen mouse’un “daha büyük sürdürülebilirlik yolculuğunda” küçük bir adım olduğunu ifade ediyor. Bluetooth 4.0 bağlantı desteği bulunan mouse, üzerinde üç farklı özelleştirilebilir düğmeye sahip. Tek bir AA pille 12 aya kadar çalışma süresi vadeden ürün, bilgisayar bağlanmayı kolaylaştırma açısından da Swift Pair’i destekliyor.

5 Ekim tarihinde Windows 11 ile aynı gün piyasaya sürülecek olan mouse’un 25 dolar fiyat etiketine sahip olacağı belirtiliyor.

https://shiftdelete.net/microsoft-okyanus-plastiginden-kablosuz-mouse-uretti

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...