Citroen Ami, 25 dakikada tükendi!

Share

Türkiye’de araba fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bunun temel nedeni ülkemizde artan dolar kuru ve yüksek vergi oranları. Öte yandan, insanların eski modellere ve kullanılmış ikame ürünlere geçmekten başka seçeneği yok. Bu alternatifler arasında şüphesiz en öne çıkanı Citroën Ami.

Citroën, 2021’in son aylarında ülkemizde Ami’yi uygun fiyata satışa sundu. Başlangıçta sadece kurumsal markaların satın alınmasına açık olan otomobiller, özellikle hızlı araç kiralama girişimlerinden yoğun ilgi gördü. Son olarak şirket, Ami’nin dikkatini çeken özel müşterilere arabasını tanıttı.

Citroën’in yeni kentsel mobilite çözümü Ami, 219.000 TL fiyatıyla Türkiye yollarında. Standart otomobilin yarı fiyatına mal olan ve elektrikli olduğu için yakıt tasarruflu olan bu model dikkat çekiyor. Başlangıçta satılan 50 Citroën Ami, 25 dakikada tükendi.

Tamamen internet üzerinden satılan modelden satın alan müşteriler, adrese teslim seçeneğinden yararlanabiliyor. Ami, saatte 45 km’ye varan hızlara ulaşabilen yumuşak ve debriyajsız bir sürüşün yanı sıra, elektrik motorunun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareketten itibaren yüksek çekiş içeren bir deneyim sunuyor.

Şehir içinde ücretsiz ulaşım imkanı sunan Ami, tek şarjla 75 kilometreye kadar elektrik menziline ulaşabiliyor. Pek çok kişinin gidiş geliş ihtiyaçlarını karşılayan Ami’nin 5,5 kWh lityum iyon pili, döşeme altına gizlenmiş durumda. Araç, yolcu kapısı eşiğinde bulunan bir kablo kullanılarak kolayca şarj edilebiliyor. Standart 220 voltluk bir prizde tam şarj için gereken süre ise 3 saat.

Shiftdelete

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...