Uzmanlar BioNTech aşısında da üçüncü doz gerekeceği görüşünde

Share

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, yüksek antikor düzeyi sağlayan Pfizer/BioNTech aşısının 6. aydan itibaren antikor seviyesi belirgin biçimde azalma gösteriyor. Uzmanlar 3. doz tavsiye ediyor.

ABD’de Stanford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, iki doz Pfizer/BioNTech aşısı yaptıran kişilerde Covid-19 bağışıklık düzeyinin 6. aydan itibaren oldukça düştüğü görüldü. Bu anlamda uzmanlar koronavirüs varyantlarına karşı bağışıklığın güçlendirilmesi için 3. doz aşı yaptırılmasını tavsiye etti.

Stanford Üniversitesi’nden araştırmacılar, çoğunluğu genç ve orta yaşlı insanlardan oluşan ve iki doz aşılarını 6 ay önce yaptırmış 46 kişiden örnekler aldı. Sonuçlara göre özellikle Delta, Beta ve Mu varyantlarına karşı kişilerin antikor sayılarının belirgin bir şekilde azaldığı tespit edildi.

Bağışıklık 10 kata kadar azalıyor

Araştırmacılardan Bali Pulendran ve Mehul Suthar, Pfizer/BioNTech aşısının yüksek antikor sağladığını ancak 7. aya gelindiğinde bu antikor düzeyinin 10 kata kadar azaldığını söylüyor. Bu açıdan Pulendran ve Suthar, iki doz aşıdan sonraki 6. ve 7. aylar arasında 3. doz bir aşının yapılmasını tavsiye ediyor.

https://www.donanimhaber.com/uzmanlar-covid-19-a-karsi-3-dozu-tavsiye-ediyor--139808

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...