F1 2021 Türkiye GP: Hamilton en hızlı, Bottas pole pozisyonunda

Share

Formula 1 Türkiye Grand Prix’sinin sıralama turlarındaki en hızlı isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton olurken, Hamilton’ın alacağı 10 sıra grid cezası nedeniyle pole pozisyonunda takım arkadaşı Valtteri Bottas olacak.

İlk iki seansın aksine sürücüler, güneşin de ortaya çıkması ile beraber, tekli turlar atmak üzerine piste çıktılar. İlk turların ardından liderlik, 1.23.071’lik turu ile Bottas’ın olurken, Hamilton 1.23.093 ile ikinci sırada yer aldı. Verstappen ise 1.23.298 ile üçüncü sırada yer aldı.

Hamilton, pitlere döndükten hemen sonra yeniden piste çıktı ve turlamaya başladı. Bu turunda Hamilton, 1.22.868’i yakalayarak liderliği ele geçirdi.

Son turlarda AlphaTauri pilotu Pierre Gasly, ilk sektörde mor sektör zamanı ile gelmiş olsa da Hamilton, son turunda ilk sektörde de en hızlı olan isim oldu. Diğer isimlerin de Hamilton’ın turunu yakalayamaması ile beraber Hamilton, seansın en hızlı ismi oldu.

Cuma günü içten yanmalı motorunda değişiklik yapılması nedeniyle Hamilton, 10 sıra grid cezası aldı ve yarınki yarışa 11. sırada başlayacak. Bu da, Hamilton’ın takım arkadaşı Bottas’ın yarın ilk sıradan başlayacağı anlamına geliyor. Bottas’ın yanında ise Verstappen olacak.

Leclerc, inanılmaz bir son tur atarak dördüncü sırayı elde etti ve yarınki yarışa üçüncü sırada başlama hakkını elde etti. Gasly seansı beşinci sırada tamamlarken, iki kez dünya şampiyonu Alpine pilotu Fernando Alonso, inanılmaz performansı ile altıncı sırayı aldı.

Perez yedinci olurken, Norris sekizinci, Stroll dokuzuncu ve Tsunoda 10. sırada yer aldı. Yarınki yarışa bu gruptan sadece Tsunoda, yumuşak lastik ile, diğer pilotlar ise orta hamur lastikle yarışa başlayacak.

Resim

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...