Instagram’da bilgisayardan paylaşım dönemi başladı

Share

Hayatına akıllı telefonlarda başlayan Instagram, kurulduğu günden bu yana bilgisayardan paylaşım yapmaya izin vermiyor. Web tarayıcılar aracılığıyla kullanıcıların masaüstünde oturum açıp platformda gezinebilmelerine olanak sağlıyor; ancak söz konusu içerik üretimi olduğunda şimdiye kadar hep rakiplerinin bir adım gerisinden geliyordu.

Bu durum, bilgisayardan fotoğraf ve video paylaşmak isteyen Instagram kullanıcılarını üçüncü taraf alternatiflere yönlendiriyordu. Bu işi yapan yazılımlar, kişinin hesabına doğrudan erişim izni gerektirdiğinden güvenilirliği tartışmaya her zaman açık. Sosyal medya şirketi nihayet insanları bu zorunluluktan kurtardı.

Bilgisayardan Instagram paylaşımı nasıl yapılır?

Instagram, bugün web sayfası için yeni bir güncelleme yayınladı. Türkiye’yi de kapsayan güncelleme, bilgisayardan fotoğraf ve video paylaşım desteği getirdi. Şirket özelliği “Artık doğrudan bilgisayardan gönderiler oluşturabilir ve paylaşabilirsin” notuyla duyurdu. Peki tarayıcıdan Instagram’a fotoğraf ve video nasıl yüklenir? İşte adımlar.

  • Öncelikle https://www.instagram.com sitesine gidin. Oturum açmadıysanız, istenen yerlere bilgilerinizi yazarak giriş yapın.
  • Akabinde sağ üst köşedeki Artı (+) simgesine tıklayın
  • Karşınıza gelen pencereye, yüklemek istediğiniz fotoğrafı veya videoyu sürükleyerek aktarabilirsiniz. Alternatif olarak “Bilgisayardan seç” butonuna tıklayarak da istediğiniz dosyayı ekleyebilirsiniz
  • Dosyayı ekledikten sonra tıpkı Instagram mobil sürümünde olduğu gibi filtre, konum ekleme, kişi etiketleme vb. ayarlamaları yapabilirsiniz.
  • İşlemler bittikten sonra “Paylaş” butonuna tıklamanız gerekiyor. Akabinde gönderi hesabınızda gözüküyor.

Instagram, bilgisayar üzerinden yalnızca fotoğraf ve video paylaşımına izin veriyor. Ne yazık ki şu an için Reels ve Hikaye ekleyemiyorsunuz. Ancak yeni özelliğin daha yolun başında olduğunu da unutmamak gerekiyor. İlerleyen günlerde Hikaye ve Reels özelliklerinin de bilgisayardan kullanılmasına müsaade edilebilir. Şirket henüz resmi olarak doğrulamadı ancak kullanıcıların beklentisi bu yönde.

IGTV’nin yerine geçen ‘Instagram Video’ hayatımıza girdi

Instagram, Ekim ayı başlarında platformda radikal bir değişikliğe gitti. IGTV’yi başlı başına ayrı bir format olmaktan çıkardı. IGTV ve normal akıştaki videoları ‘Instagram Video’ isimli yeni bir özellik çatısı altında birleştirdi. Böylelikle platformdaki her iki özelliğin kullanımını da kolaylaştırmış oldu.

https://shiftdelete.net/instagram-bilgisayardan-paylasim-nasil-yapilir

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...