Araç kiralama şirketi Hertz, 100.000 Tesla siparişi verdi

Share

Dünya çapında 145 ülkede faaliyet gösteren araç kiralama şirketi Hertz, 100.000 adet Tesla aracı sipariş ettiğini duyurdu. Elektrikli araçları şirketinde bulundurmak isteyen şirket yaptığı bir basın açıklamasında, Model 3 Tesla araçlarının kasım ayı başından itibaren ABD ve Avrupa pazarlarında kiralanmaya başlayacağını ifade etti.

İlk olarak Bloomberg tarafından duyurulan satış, şu ana kadar yapılmış en büyük elektrikli araç siparişi olarak kayıtlara geçti. Ayrıca gelen haberlerde siparişin 4.2 milyar dolar değerinde olduğu belirtildi. Bu açıklamaların ardından hisselerinde %4.3’lük artış yaşayan Tesla, bu sabah yaptığı bir açıklamada da Model 3’ün eylül ayında Avrupa’da elektrikli araç satış listelerinde lider olduğunu bildirdi.

Buna ek olarak da şirket ekim ayı başlarında, otomobil sektörünü sarsan çip krizine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde rekor satış yaptığını açıklamıştı.

Açıklamalara göre Hertz’den araç kiralayan herkes, otomobil üreticisinin ABD ve Avrupa’daki 3.000 süper şarj istasyonundan yararlanabilecek Hertz, bu şarj istasyonlarına destek olarak kendisinin de binlerce şarj istasyonu kurmayı planladığını da belirtti.

Tesla hisseleri %4 yükseldi

Hertz, geçtiğimiz mayıs ayında pandemi sebebiyle iflas ettiğini açıklamıştı. Yüz yıldan daha fazla bir tarihe sahip olan şirket, bundan sonra Knighthead Capital Management ve Certares Management tarafından 5.9 milyar dolarlık yatırım almıştı ve toparlanmayı başarmıştı. Bloomberg’e göre de şirket artık 500.000 aracının tamamının elektrikli araçlar olmasını planlıyor, Tesla siparişi de bu planın ilk adımı olarak görülüyor.

Şirket CEO’su Mark Fields da açıklamalarında bununla ilgili, “Elektrikli araçlar artık ana akım hâline geldi. Biz de artan küresel talep nedeniyle böyle bir karar aldık. Hertz artık elektrikli araç filosunu büyüterek müşterileri için en iyi araç kiralama şirketi olacak ve elektrikli araçların kullanımındaki artışa öncülük edecek” ifadelerini kullandı.

https://www.donanimhaber.com/hertz-4-2-milyar-dolara-100-000-tesla-siparisi-verdi--140747

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...