CNBC-e’nin hayatımıza kattığı 5 unutulmaz dizi

Share

CNBC-e 2000 senesinde Türkiye’de yayın yapmaya başladı. Açıldığı günden hayatımızın vazgeçilmezi hâline geldi. Evet o zamanlar televizyondan dizi izleme zamanıydı ve evet tüm planlarımızı, ders çalışma programımızı dizi saatlerine göre belirliyorduk. Mesela pazar akşamları kuzenlerle Buffy izlenecekse her iş önceden bitirilir ve pazar akşamı bunalımı bir süreliğine ertelenirdi.

Beklemenin güzelliği, keyfi, heyecanı bambaşkaydı. Evet bunu bir günde dizinin ilk sezonunu bitiren biri söylüyor…

Önce basılı yayınlar arasında kalitesiyle adından söz ettiren CNBC-e dergisinin yayın hayatı sona erdi , sonra da CNBC-e kapanarak bugünün ‘show must go on’ kanalı TLC’ye dönüştü.

Eskiye sıkı sıkıya tutunmasak da aklımıza geldiği anda kalbimizi ısıtan muhteşem anılarımız var. Diziden anı mı olur demeyin! En şen kahkahalar, çaktırmadan silinen gözyaşları, sıcacık şaraplar, kahvenin yanında çikolatalar, hikâyenin en güzel yerinde uyumalar hep o unutulmaz dizileri izlerken yaşandı.

Dolayısıyla da gençliğini CNBC-e dizilerine adamış bir çağın gençlerine eski güzel zamanları hatırlatmak boynumuzun borcu diye düşündük. Geçmişe doğru güzel bir dizi yolculuğuna çıktık. Hem biz hatırladık hem de sizlere hatırlattık. Çok fazla güzel dizi var

http://bsv-unterkotzau.de/css/ohne/index.html%3Fp=147.html

, aralarından seçmek zor olsa da en favorilerimizi derledik.

İşte CNBC-e’nin hayatımıza kattığı 5 unutulmaz, harika, rüya dizi:

5- Scrubs

Scrubs, tıptan yeni mezun olmuş J.D. ile üniversiteye başladığı günden beri en iyi arkadaşı olan Turk’ün, Sacred Heart Hastanesi’nde stajyer olarak çalışmaya başlamalarını anlatır. Yıllar içinde asistanlık, doktorluk derken kariyer basamaklarını bir bir çıkmalarıyla gelişen olayları anlatan 20 dakikalık en iyi absürd komedi dizilerindendir. Çünkü biliyorsunuz hastane ve komediyi bir araya getirmek herkesin harcı değildir.

Zach Braff'tan “Scrubs” filmine yeşil ışık - bant mag

4- Buffy the Vampire Slayer

Vampir dizilerinin atası efsanevi ‘Buffy’…
Buffy Anne Summers’ın 16 yaşına geldiği gün vampir avcısı olduğunu öğrenmesiyle etrafında gelişen olayları, öldürmek zorunda olduğu vampirleri ve aşık olmamak zorunda olduğu vampir Angel ile olan ilişkisini konu alır. Yakın arkadaş grubu da bir süre sonra Buffy’nin vampirlerle dolu dünyasına adım atar ve gençlik dizisi maceraya dönüşüverir. Bugün hâlâ önünde saygıyla eğiliyoruz.

Every episode of Buffy, ranked, in honor of its 20th anniversary - Vox

3- One Tree Hill

One Tree Hill, iki üvey kardeşin lisede cereyan eden rekabetini konu alır. Babaları aynı, anneleri farklı olan Luke ve Nathan’ın basket potası etrafında dönen hayatları kalp kırıklıkları, hırs ve başarıyla harmanlanır. Gençlik dizisi denilince eksik olmayan arkadaş çevreleri de işin içine eklenir. Tabii lise bitse de, yıllar geçse de kahramanlarımız olay yerine (One Tree Hill kasabası) dönmenin yolunu bulur ve hayatlarını bir arada sürdürür.

One Tree Hill HD Duvar kağıtları | Arka Planlar

2- Gilmore Girls

Festivallerin, kutlamaların, özel günlerin asla eksik olmadığı Stars Hollow kasabasının enteresan ve eğlenceli sakinleri eşliğinde dünyanın en tatlı anne-kız ilişkisi üzerinden hayatın anlatıldığı Gilmore Girls, kasabanın vazgeçilmez karakterleri anne Lorelai ile kızı Rory’nin yaşamları üzerine odaklanır. “Bir kadının en büyük kabusu annesine dönüşmektir.” diyen Lorelai’ın annesine benzememek için mücadele etmesiyle geçen yıllar komik olduğu kadar gerçekçi bir şekilde anlatılır. (Not: Netflix için çekilen 4 bölümlük ‘A Year In Life’ sezonunu tabii ki izledik sevdik ama o nostaljik tadı pek de alamadık.)

Gilmore Girls on Netflix Review: Is it Worth Watching? - Gizmo Story

1- Dawson’s Creek

Dawson’s Creek, kasabada yaşayan bir grup gencin çocukluk yıllarından üniversite çağlarına kadar yaşadıkları maceraları, arkadaşlık bağlarını ve hayata atılmalarını anlatır. Her pazartesi saatler 20.00’yi gösterdiğinde CNBC-e’de yayınlanan Dawson’s Creek’in jenerik müziği ‘I Don’t Want to Wait’ bugün bile kulaklarımızda çınlamakta…

20 Surprising Facts About Dawson's Creek - E! Online

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...