iPhone 14 Pro serisi USB-C ile gelebilir

Share

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında yeni nesil iPhone 13 ailesini tanıttı. Özellikleri ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken telefonlar, hem yazılımsal hem de donanımsal anlamda pek çok yenilikle geldi. Ancak kullanıcıların merakla beklediği en önemli değişim, bir türlü gelmedi.

Günümüzde pek çok akıllı telefon ve yeni nesil teknoloji

, şarj ve veri aktarımı için USB-C portunu kullanıyor. Buna iPad ve MacBook gibi Apple ürünleri de dahil. Ancak şirket, iPhone modellerinde kendi teknolojisi olan Lightning girişi kullanmaya devam ediyor. Neyse ki bu durum değişiyor.

iDrop News‘un çeşitli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Apple bu sene inadından vazgeçiyor. Şirket, önümüzdeki Eylül ayında ilk defa USB-C portuna sahip bir telefon çıkarmayı planlıyor. ABD’li teknoloji devi, 2021’den beri USB 2.0 hızı sunan Lightning teknolojisine sahip. Ancak bu giriş, yine de USB ile kıyaslandığında yavaş kalıyor.

İddialar doğruysa şirket, sonunda iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max’te USB-C bağlantı noktasını sunacak gibi görünüyor. Ne yazık ki sızıntıların doğru olması durumunda standart modelde bu port yer almayacak. Pro modellerinde olmasının asıl nedeni ise ProRes videoların sahip olduğu boyut.

Örnek vermek gerekirse; 720 GB‘lık düzenlenmemiş 4K bir videonun USB 2.0 aktarım hızına sahip Lightning portu ile aktarılması yaklaşık 3 saat 45 dakika sürecektir. Aynı dosya, USB-C girişine sahip 2021 model iPad Pro‘dan alınsa, aktarım yalnızca 3 dakikada tamamlanır. Ancak tek neden bu değil.

Bir süredir Avrupa Birliği baskısı altında olan Apple, Lightning portunu kullanmaya devam etmek için mücadele veriyor. Ancak iddialar, Biden yönetiminin de bunu istediğini ve şirketin pes etmek zorunda kalabileceğini öne sürüyor. Bu durum yalnızca Pro cihazların değil, standart iPhone 14 modelinin de USB-C ile gelme ihtimalini artırıyor.

Her ne kadar ABD’li teknoloji devi karşı çıksa da bu durum kullanıcıları sevindirecek gibi duruyor. Evrensel haline gelen USB-C portunun iPhone’larda yer alması, tüm cihazlarda tek bir şarj aleti kullanılabileceği anlamına geliyor. Böylelikle kablo ve uyum problemi ortadan kalkarken, doğaya verilen zararın da azalması bekleniyor.

https://shiftdelete.net/appledan-iphone-14-kullanicilarina-usb-c-mujdesi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...