Müjdemi İsterim – Mert Balaban

Share

Hayatın içerisinden seslenen öyküler karşılıyor sizleri bu kitapta. Yoldan geçerken fark edilmeyen ancak hayatın içerisinde savaş veren karakterler mevcut.

Kimisinde bir çocuğun gözünden hayatın ne olduğunu

, kimisinde yaşamın ruhen yorduğu kişilerin anıları, kimisinde daha iyi yaşamak için yapılan davranışları, kimisinde neden yaşadığını veya niçin var olduğunu bilmeyen kişilerin hayatın koşturmacası veya onlara sunulan tabağı sorgulamamasını okuyacaksınız.

“Gerçek çok gizlemez kendini, çok bekletmez, şak diye çıkıverir insanın önüne.”

Bazı hayallerin büyüsüne kapılan karakterlerin gerçekler ile yüzleşmesine de tanık olacaksınız bu hikayelerde. Bu hayallerin büyüsüne takılarak yaşamak kimi zaman insanı mutlu eder fakat olmayacak bir hayal gerçekleri söylediğinde geriye sadece boşluk kalır.

Yazar öykülerin içerisinde topluma ve bireye eleştiri yaparak aslında insan olmanın ve hayattan beklentin ne olduğunu okuyucuya sorgulatmak istemiş. Körü körüne bir yalana mı inanmak yoksa gerçeği görmek mi?

Bazı öykülerdeki karakterler kendi kurtuluşunu kaçmaktan yana kullanmışlar. Kaçıp geride kalanı bırakmak istemişler. Peki geride bıraktıkları onca yaşanmışlık ne olacak?

“Her şeyi zamanında yapacaksın o an. Yoksa içinde, yaşanmamış anlarda haklı çıkmanın buruk gururuyla kalakalırsın.”

Yazarın kalemini baya beğendim. Öykülerin içerisine doğru sürükleyen, öyküleri okurken sorgulatan bir dile sahip. Kitapta argo kelimeler de mevcut. Bunu bilerek kitabını okumanızı isterim.

Öykü türünde yazılmış bu kitap ile aslında bilenen fakat önemsenmeyen, görmezlikten gelinen ve tanıdığınızı düşündüğünüz ancak tanımadığınız karakterler mevcut. Yazar onların da hayattaki anılarını yazarak bir yandan okuyucuya, “Bunların da olduğunu bilmesin.” demek istiyor.

“Asıl akıllı adam kime denir biliyor musun? Akıllı adam, en akıllı kendi olmadığını bilen adamdır.”

Sizi düşündüren ve bildiğiniz hayatların peşinden götürecek on öyküden oluşan bir kitap. Eğer bu türde yazılmış eserler okumaktan hoşlanıyorsanız kitaba bakabilirsiniz

“Bazen, mutluluk sosuna bulanmış hüzünlü anlar yaşanır. Gülsen mi ağlasan mı bilemezsin. Birine anlatsan tam olarak anlayamaz, yazsan kelimeler başka türlü yankılanır kağıdın üzerinde. İki kişi arasında yaşanır ve üçüncü bir kişi asla anlayamaz.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...