Apple kullanıcıları kendi cihazlarını tamir edebilecek

Share

Teknoloji şirketi Apple, geçtiğimiz hafta önemli bir duyuru yaptı. Kullanıcılar, cihazlarını kendileri tamir edebilecek.

Geçtiğimiz hafta Apple, kullanıcıların cihazlarını tamir etmelerine imkan sağlayacak bir programı duyurdu. Bu self-servis onarım projesiyle birlikte kullanıcılar, iPhone 12 ve iPhone 13 cihazlarını kendileri tamir etmek için gerekli parçalara ve belgelere erişebilecek. Self Servis Onarım programı, 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayacak.

İlk olarak yalnızca ABD’de ve iPhone 12 ile iPhone 13 serileri için gerçekleştirilecek pilot program, 2022’nin sonuna kadar M1 işlemcili Mac bilgisayarlara da sunulacak. Bu sayede kullanıcılar, Apple’ın yetkili servislerine gitmeden cihazını tamir edebilecek.

Self Servis Onarım programı hakkında henüz çok az ayrıntı biliyoruz. Ancak MacRumors‘un ulaştığı bazı raporlar yeni bilgiler ortaya koyuyor. Bu raporlar

Osta Doximycin netistä – ilman lääkemääräystä

, Apple Destek web sitesinde kullanıcılara belgelerin ve onarım kılavuzlarının sunulacağını doğruluyor. Bu açıkçası şaşırtıcı bir bilgi değil. Ancak farklı bir haber var…

Apple tamir programı nedir?

Söz konusu raporlara göre Apple, çevrim içi yedek parça mağazasını işletmek için üçüncü tarafla birlikte çalışacak. Ancak bunun kim ya da kimler olduğu henüz belli değil. Aslında bu durum, Apple’ın yedek parça ve araç siparişi veren mevcut Yetkili Servis Sağlayıcıları için yaptıklarına benziyor. Bu nedenle şirket, bu sistemi iPhone yedek parçaları ve kitleri satın almak isteyen kullanıcıları da destekleyecek şekilde genişletmeyi planlıyor gibi.

Self Servis Onarım programı başladığında kullanıcılar, iPhone 12 ve iPhone 13 tamirlerini kendi başlarına yapma imkanına sahip olacak. Kullanıcılar pil değiştirme, kamera değiştirme ve ekran değiştirme gibi tamir işlemlerini yapacak. Apple’ın göndereceği tamir kitlerinde yazılı yönergeler yer alacak. Kullanıcılar bu yönergeleri takip ederek tamir işlemini adım adım gerçekleştirecek.

Apple, ABD ile başlayacağı bu programını ilerleyen zamanlarda diğer ülkelere de açacak. Bununla birlikte, yıllardır teknoloji devinin tamir işlemleri konusunda katı bir politikası mevcuttu. Şirket, tamir işlemlerinin Apple Store’larda veya Yetkili Servis Sağlayıcıları’nda yapılmasını ısrarla istiyordu. Ancak politikasında artık daha esnek olduğunu görüyoruz.

https://shiftdelete.net/apple-in-tamir-programinin-ayrintilari-ortaya-cikti

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...