Kahve içmeden enerjinizi yükseltmenin 4 yolu

Share

1. Ofiste masa başında çalışırken uykunuz geldiyse biraz sakız çiğnemeye çalışın. Araştırmalara göre sakız çiğnemenin uyanıklılığı, dikkati ve modu yükselttiği görülmüştür. Ayrıca sakız çiğnemek, kalp atışlarını arttırarak beyne kan pompalanmasını ve oksijenin beyne gitmesini sağlar.

2. Kısa süre de olsa yürümek size enerji verir. Yürümek kalp atışının

https://antibiotiquesenligne.com/promotions/orlistat/index.html

, metabolizmanın, kan akışının artmasını sağlayarak yorgunluğunuzun azalmasına yardımcı olur. Araştırmalara göre düzenli olarak her gün 20 dakika yürümek ise yorgunluğu azaltır.

walking-burns-more-calories-than-you-thought

3. Şarkı dinlemenin enerji yükselttiği bir gerçek. Sabah uyandığınızda sizi mutlu eden bir şarkıyı dinleyin ya da bu şarkıyı alarm sesi olarak telefonunuzda ayarlayın. İster dinleyin ister kendiniz söyleyin, müziğin modunuzu ve enerjinizi anında yükselteceğini siz de fark edeceksiniz.

iStock_000036450854_happy music

4. Her ne kadar çok fazla duyulmuş bir method olmasa da Geleneksel Çin Tıbbı’na göre kulaklarınıza masaj yapmak enerji seviyenizi yükseltir. Kulaklarınızın üst bölgesinden başlayarak yavaş bir şekilde parmaklarınızla tüm kulağınıza masaj yapın. Çin Tıbbı’na göre vücudunuzdaki acupressure meridyenleri üzerindeki bazı seçilmiş noktalara basınç uygulanarak enerji akışı sağlanır.

Instyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...