Yüzüklerin Efendisi dizisinin resmi ismi belli oldu

Share

Amazon’un Amazon Prime Video için hazırladığı Yüzüklerin Efendisi dizisinin resmi ismi The Lord of the Rings: The Rings of Power ya da Türkçesi ile Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri olacak.

Bildiğiniz üzere Amazon, Amazon Prime Video için yüksek bütçeli bir Yüzüklerin Efendisi dizisi geliştiriyor. Geçtiğimiz saatlerde de diziden ilk video geldi ve dizinin resmi ismi belli oldu.

Duyuruya göre dizinin orijinal ismi The Lord of the Rings: The Rings of Power olacak. Ülkemizdeki ismi ise Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri olacak. Daha önce de açıklandığı gibi dizi evrendeki İkinci Çağ döneminde geçecek. Yüzüklerin dövülmesi

, Karanlık Lord Sauron’un yükselişi ve Númenor’un destansı hikayesi gibi İkinci Çağ’daki birçok önemli konuyu işleyecek.

Yüzüklerin Efendisi dizisi, 2 Eylül 2022’de Amazon Prime Video üzerinden yayınlanacak. Dizinin başındaki isimler J.D Payne ve Patrick McKay. Daha öncesinde dizinin sızdırılan konusu şu şekilde:

“Amazon Studios’un yakında çıkacak yeni dizisi, Orta Dünya tarihinin efsanevi İkinci Çağı’nın kahramanca efsanelerini ilk kez ekranlara getiriyor. Bu epik drama, The Lord of The Rings ve The Hobbit’ten binlerce yıl öncesinde geçecek ve izleyicileri büyük güçlerin dövüldüğü, krallıkların zafere yükseldiği ve harap olduğu bir çağa geri götürecek. Bu çağda beklenmeyen kahramanlar ortaya çıktı, en ince ipliklere umut asıldı ve Tolkien’in kaleminden çıkan en büyük kötü adam, tüm dünyayı karanlığa boğmakla tehdit etti. Görece barışın hakim olduğu bir zamanda başlayan dizi; Orta Dünya’da uzun zamandır korkulan, hem tanıdık hem de yeni olan bazı karakterlerin ortaya çıkışıyla devam edecek. Misty Mountains’in en karanlık yerlerinden, elflerin başkenti Lindon’un görkemli ormanlarına, nefes kesici Númenor ada krallığına ve haritanın en uzak noktalarına kadar uzanan bu karakterlerin tarihe kazındıkları macerayı izleyeceğiz.”

https://www.donanimhaber.com/yuzuklerin-efendisi-dizisinin-resmi-ismi-belli-oldu--144094

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...