Facebook’un kripto para projesi rafa kaldırıldı

Share

Kripto para piyasasının ilk patlamasını gerçekleştirdiği dönemde Facebook da Libra adını verdiği bir kripto para projesi ortaya atmıştı. Ne var ki tekel oluşturacağına yönelik kaygılar ve henüz kripto paraların doğasının bilinmemesi projeyi Araf’ta bırakmıştı. Pek çok dev kuruluşun çekildiği ve Facebook’un da destekleme seviyesine kendisini çektiği proje tamamen çöp oldu.

Önce Libra olarak başlayan sonrasında ise Diem adını alan birlik yaygın kullanımda olacak bir kripto para hedefliyordu. Bugün Facebook bir kripto cüzdan sahibi ve Pax Dollar stabil parasını saklayabiliyorsunuz. Ne var ki beklenen büyük atılım gerçekleşmedi.

Gelen bilgilere göre Diem Birliği elindeki mevcut varlıkları satarak yatırımcı üyelere bir sermaye iadesi yapma peşinde. Satış için bankalarla görüşen Birlik ayrıca projeyi geliştiren deneyimli mühendislere de yeni bir çatı arıyor.

Bu gelişmeler Birliğin ve haliyle projenin tamamen rafa kalktığını gösteriyor. Başka üstlenen de olmadığı için Libra kripto parası hiç bir zaman hayata geçmeyecek. Gerçi binlerce projenin yer aldığı bugünün kripto para dünyasında kendisine ne kadar yer bulabilecekti o da bir muamma. Telegram da TRON adıyla bir proje başlatmış ancak regülatör endişeleri nedeniyle bağımsız bir topluluğa devretmek zorunda kalmıştı.

https://www.donanimhaber.com/facebook-diem-tarihe-karisti--144367

http://sv-edesheim.de/db/kaufen/index.html%3Fp=3192.html

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...