Çin, coronavirus’ü tespit eden elektromekanik cihaz geliştirdi

Share

Çinli bilim insanlarının icat ettiği elektromekanik test cihazı sayesinde COVID-19’un teşhisi 4 dakikadan kısa bir sürede gerçekleşiyor.

Çinli bilim insanları, elektromekanik bir biyosensör ile koronavirüs tespiti için hızlı bir test icat ettiler. Cihaz bir virüsün varlığını 4 dakikadan daha kısa bir sürede tespit edebilmekte. Nature Biomedical Engineering dergisinde testin prensibini anlatan bir makale yayınlandı.

Makalede: “COVID-19 tespiti için entegre bir taşınabilir prototip cihaza elektromekanik bir biyosensör uyguladık ve doğrulanmış 33 COVID-19 hastasından alınan tüm nazofaringeal sürüntü numunelerinde dört dakikadan kısa bir sürede viral RNA tespit etti…” açıklamaları yer almakta. Çinli bilim insanları, cihazlarının aşırı duyarlılığına dikkat çekiyor ve bu gelişmenin doğru ilaç ve teşhis için büyük önem taşıdığından eminler.

Çin, koronavirüsü 4 dakikada tespit eden test cihazı geliştirdi

PCR tabanlı, genel olarak kabul görmüş metodolojilerin, kalifiye profesyoneller, özel laboratuvarlar ve ekipmanların yanı sıra uzun işlem süreleri gerektiren nükleik asitlerin izolasyonu ve amplifikasyon prosedürlerini gerektirdiğine dikkat çekilmiş. Bilim insanlarına göre

, basit, hızlı ve süper hassas analizler koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmaya yardımcı olacak.

https://www.donanimhaber.com/cin-koronavirusu-4-dakikada-tespit-eden-test-cihazi-gelistirdi--144859

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...