Rüzgarın Kızı Emily 1 – Lucy Maud Montgomery

Share

Yazarın kalemi ile tanışma kitabım Emily Yeni Ay’da. Karakterlerin duygularını yoğun olarak okuyucuya hissederek bir yazar. Emily üzüldüğünde ben de üzüldüm, o sevindiğinde ben de sevindim ve yeni şeyler yaşadığında onunla birlikteydim. Bir kitabın bu duyguları okuyucuya yansıtması önemli bir unsur.

Annesini küçük yaşta kaybeden Emily’in babasının da ölüm döşeğinde olduğunu ilk sayfalarda anlıyoruz. Bilinen ancak henüz Emily’e söylenmeyen son ise babasının çok hasta ve ölmek üzere olduğuydu. Emily’nin yüzleşmesi gereken bu durumu çocuk kalbiyle o kadar güçlü bir şekilde kabulleniyor ki okurken hayran kaldım.

Emily’nin annesi ve babası kaçarak evlenmiş, bu yüzden Emily daha önce annesinin ailesi ile tanışmamış. Babası öldüğünde ise annesinin ailesi tarafından büyütüleceğini öğrenen Emily’i yeni bir hayatın kapıları ardına kadar açılıyor.

“Yaşamaya alışmak çok hoş olmayabilir lakin bitmesine alışmaktan daha kolay olduğu kesin.”

Kaderini kendi elleri ile belirleyen Emily, Yeni Ay Çiftliği’nin bilinmezliğine doğru ilerlerken yaşamın kendisine sürprizleri de vardır. Daha önceden tanışmadığı, onların özelliklerini bilmediği bir yerde yaşamak, o yere alışmak sanıldığı kadar kolay olmadığını ancak Emily’nin güçlü karakteri ile çoğu şeyin üstesinden gelmesine tanık olacaksınız.

Yazarın betimleme kullanması hoşuma gitti. Bu sayede o dönemdeki evlerin, doğanın veya giyim tarzı hakkında bilgi sahibi oldum. Emily’nin yazma tutkusunu serinin içerisine çok güzel yerleştirmiş. Onun babasına yazdığı mektupları ve şiirleri okumak ayrı bir keyifti.

“Hepimiz birer yamalı bohçayız. Lakin ruhun sana ait ve o bir ateş parçası

, buna yemin ederim.”

İçinizi ısıtacak ve yüzünüzde hafif bir tebessüm bıraktırcak bir seri. Emily’nin düşüncelerini, yaşadıklarını, zamanla büyümesini okurken kendinizi onunla birlikte vakit geçirirken bulacaksınız. Kitapta sevdiğim özelliklerden birisi de yazarın Emily’nin yaşadıklarından sonra tepkilerini ayrıntılı olarak okuyucuya sunması oldu. Serinin ikinci kitabında neler olacağını merak ediyorum.

Bu tarz kitaplardan hoşlanıyorsanız bu seriye bir şans verebilirsiniz.

“Eğer başka insanlar benim hakkımda kötü şeyler düşünürlerse bunu kaldırabilirim ancak ben kendim hakkında kötü bir şey düşünürsem işte bunu kaldıramam.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...