Apple, iPhone’daki Lightning portunu kaldırarak kablosuz şarja geçebilir

Share

Avrupa Birliği’nin USB Type-C şarj arayüzüne geçilmesi taleplerine sıcak bakmayan Apple, yeni nesil iPhone modellerinden şarj portunu tamamen kaldırabilir.

Avrupa Birliği

http://weinstube-schilderwach.de/html/ohne/tuotekategoria/ekseema/index.html

, uzunca bir süredir Apple’ı modası geçmiş olarak değerlendirilen Lightning konektöründen vazgeçmeye ve Type-C şarj arayüzüne geçmeye çağırıyordu. Bu talebe sıcak bakmayan şirket yönetiminin Type-C yerine kablosuz şarjı tercih edebileceği söyleniyor.

Type-C’ye geçmenin maliyeti daha yüksek

Şarj bağlantı noktasının kaldırılmasının, iPhone’da daha fazla dahili alan sağlayabileceğine ve bunun da ergonomiden ödün vermeden pil kapasitesindeki artışı olumlu yönde etkileyeceği belirtiliyor. Ayrıca Type-C’yi iPhone’lara uyarlamanın maliyetinin, şirketin akıllı telefonlarında birkaç yıldır mevcut olan ve halihazırda “çalışan” kablosuz şarj teknolojisini kullanmaktan daha yüksek olacağı da dikkat çekilen bir başka önemli nokta.

Apple, iPhone'daki şarj portunu kaldırabilir

Apple CEO’su Tim Cook’un, iPhone şarj bağlantı noktasını tamamen ortadan kaldırmayı düşündüğüne dair raporlar olduğu da söyleniyor. Zira şirketin, kendi kablosuz şarj donanımını temel olarak tamamladığını biliyoruz. Uzun vadede iPhone modellerinden şarj portunun kaldırılması muhtemel. Ancak Avrupa Birliği’nin baskıları, Apple’ın bu kararını daha da öne çekebilir.

https://www.donanimhaber.com/apple-iphone-daki-sarj-portunu-kaldirabilir--145875

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...