8 Mart 2022 zammı: Benzine 0,57 TL, motorine ise 1,44 TL

Share

Benzin ve motorin fiyatları yükselmeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre bu geceden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir benzin ve motorin zammı geliyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ardı arkası kesilmiyor. Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 0,57 TL, motorine ise 1,44 TL zam geliyor.

EPGİS’ten yapılan açıklamada “Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 08/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 0

,57 Motorinde 1,44 TL/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Gelen zamdan sonra motorinin litre fiyatı 21 TL’yi de geçti. Benzin ise yeni zamla birlikte İstanbul’da ortalama 19,27 TL’den satılacak. Bazı şehirlerimizde ise 20 TL’yi zorladığını göreceğiz. Ayrıca bu geceki artış ile birlikte akaryakıt fiyatları için art arda 4 iş günü zam açıklanmış oldu.

Brent petrolün varil fiyatı, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rus petrolüne yönelik ambargo uygulamasının arzı daraltacağı endişeleriyle uluslararası piyasalarda 130 doların üzerine çıkmıştı. Şu anda ise 125 dolar civarında olduğu görülüyor.

https://www.donanimhaber.com/benzin-ve-mazota-yeni-zam-motorin-zammi-1-liranin-uzerinde--145940

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...