Zelenski, ABD’den savaş uçağı istedi; Visa ve Mastercard Rusya’daki faaliyetleri durdurdu

Share

Rusya’nın Ukrayna işgalinin 10’uncu gününde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge çağrıları, NATO tarafından yanıt bulmadı.

Rus ordusu şehirleri bombalamayı sürdürürken Ukrayna’nın Mariupol şehrinde planlananan sivillerin tahliyesi, Rusya’nın ağır bombardımanının devam etmesiyle iptal edildi.

BBC, CNN ve Bloomberg gibi büyük haber kurumları, Putin’in Ukrayna’daki savaşa ilişkin “sahte bilgi yayanlara” 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından Rusya’daki faaliyetleri askıya aldıklarını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski

, ABD’li senatörlerle Zoom üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Zelenski, ABD senatörlerinden Doğu Avrupa ülkelerinden Rus yapımı savaş uçağı gönderilmesini istedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Batı ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırımların savaş ilanına eşdeğer” olduğunu ifade etti. Devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan Putin, “Ukrayna’da her şeyin plana uygun ilerlediğini” ve “Rus ordusunun hedeflerine ulaşacağını” söyledi.

Visa ve Mastercard, Rusya’daki faaliyetlerini askıya aldı.

T24

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...