Spor Gündemi 2015/16: Trabzonspor, Galatasaray’ı Yenerek Liderlikten Etti

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

TRABZON’DA BİR İLGİNÇ MAÇ

Spor Toto Süper Lig’e verilen aranın ardından heyecan devam etti. Trabzonspor evinde Galatasaray’ı ağırladığı mücadeleden 2-1 galip ayrılarak sarı-kırmızılıları liderlikten indirdi. Ev sahibi ekibin gollerini Özer Hurmacı ve Medjani atarken, Galatasaray’ın tek golü Emre Çolak’tan geldi.

Maç sonu saha karıştı

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan mücadelenin son dakikalarında yaşananlar, dev maça damga vurdu.

Mücadelenin uzatma dakikalarında, orta yuvarlakta Chedjou’nun rakibine yaptığı faul sonrasında ortalık karıştı. Hakem Ali Palabıyık, Kamerunlu oyuncuya sarı kart gösterirken, Chedjou ile Trabzonsporlu oyuncular arasında gerginlik yaşandı. Bir anda orta yuvarlakta kaleci Muslera ve Hakan Arıkan da dahil tüm oyuncular toplandı ve itiş-kakış başladı. Yedek kulübesinden de oyuncular orta yuvarlağa koştu. Yaşanan gerginliğin ardından hakem Palabıyık, Özer Hurmacı’ya ikinci sarı kartın ardından kırmızı, Hakan Arıkan, Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu ve Mehmet Ekici’ye sarı kart gösterdi.

Mücadelenin sona ermesinin ardından da Galatasaray’ın idari menajeri ve tercümanı Mert Çetin ile Trabzonspor masörü arasında tartışma yaşandı.

KARTAL’DAN ESKİ DOSTA FARKLI TARİFE

Önder Özen ve Slaven Bilic’i karşı karşıya getiren mücadelede gülen 5-1’lik sonuçla Beşiktaş oldu. Siyah-Beyazlıların golleri 4’te Mustafa Pektemek, 38’de Demba Ba, 50’da Motta, 75’te Olcay Şahan ve 86’da Sosa’dan geldi.

Beşiktaş, aldığı galibiyetle son 2 haftadaki kötü gidişini sona erdirdi.

KUPADA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre,kupada yarı final ilk maçları 28 ve 30 Nisan’da, rövanş karşılaşmaları ise 19 ve 21 Mayıs’ta yapılacak.

Kupada yarı final programı şöyle:

Birinci maçlar:

28 Nisan Salı: 20.30 Bursaspor-Fenerbahçe (Bursa Atatürk)

30 Nisan Perşembe: 20.30 Galatasaray-Medicana Sivasspor (Türk Telekom Arena)

İkinci maçlar ise  19 Mayıs Salı günü 20.30’da Medicana Sivasspor-Galatasaray (Sivas 4 Eylül) ve  21 Mayıs Perşembe günü 20.30’da Fenerbahçe-Bursaspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu) maçları oynanacak.

ERDOĞDU LİSESİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Guatemala’da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası finalinde Türkiye’yi temsil eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Brezilya temsilcisini 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Guatemala’da yapılan şampiyonada dün yarı finalde Fransa ekibini 1-0 mağlup eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Brezilya ile karşılaştı. Erdoğdu Anadolu Lisesi, 19. dakikada Volkan Batman ve 44. dakikada Talha Aydemir’in golleriyle zafere ulaştı. Brezilya temsilcisinin 55. dakikada gelen golüne rağmen Erdoğdu Anadolu Lisesi şampiyonluğa ulaştı.

NBA’DA PLAY-OFF HEYECANI

NBA’de 82 maçlık normal sezon sona erdi ve play-off eşleşmeleri belli oldu. İşte Doğu ve Batı konferansındaki eşleşmeler:

Doğu Konferansı:  (1) Atlanta Hawks – (8) Brooklyn Nets ,  (2) Cleveland Cavaliers – (7) Boston Celtics, (3) Chicago Bulls – (6) Milwaukee Bucks,  (4) Toronto Raptors – (5) Washington Wizards

Batı Konferansı: Golden State Warriors (1) – New Orleans Pelicans (8)

Houston Rockets (2) – Dallas Mavericks (7)

Los Angeles Clippers (3) – San Antonio Spurs (6)

Portland Trail Blazers (4) – Memphis Grizzlies (5)

Sezon liderleri

Sayı:

  1. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) – 28,1
  2. James Harden (Houston Rockets) – 27,4
  3. LeBron James (Cleveland Cavaliers) – 25,3

Ribaunt:

  1. DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers) – 15
  2. Andre Drummond (Detroit Pistons) – 13,5
  3. DeMarcus Cousins (Sacramento Kings) – 12,7

Asist:

  1. Chris Paul (Los Angeles Clippers) – 10,2
  2. John Wall (Washington Wİzards) – 10
  3. Ty Lawson (Denver Nuggets) – 9,6

Blok:

  1. Anthony Davis (New Orleans Pelicans) – 2,9
  2. Serge Ibaka (Oklahoma City Thunder) – 2,4
  3. Rudy Gobert (Utah Jazz) – 2,3

Top çalma:

  1. Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) – 2,3
  2. Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder) – 2,1
  3. Tony Allen (Memphis Grizzlies) – 2,1

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...