AB, önümüzdeki hafta standart USB-C portunu oylayacak

Share

Avrupa Birliği (AB), standart USB-C portunu getirmek için uzun zamandır girişim içinde. Bu çalışmaya göre teknolojik ürün üreten şirketler, bundan böyle akıllı telefonlar

, tabletler ve kulaklıklar için ortak bir şarj bağlantı noktası üretmek zorunda kalacaklar.

Reuters raporuna göre , AB milletvekilleri ve delegeleri 7 Haziran’da standart USB-C portu için oylama yapacak. AB, konuyla ilgili daha önce de toplanmıştı. Görünüşe göre bu toplantıdan sonra nihai kararı verecek. Kulislerle oylamadan ortak bağlantı noktası çıkması yönünde karar çıkacağı konuşuluyor.

Öte yandan akıllı telefonlarla ilgili bilgi paylaşan önemli kaynaklar, Apple’ın durumu kabullendiğini belirtiyor. Öyle ki iPhone 15 serisinin tüm veya bazı modellerinde Standart USB-C portu girişine yer verileceğini iddia ediliyor. Ancak henüz daha fazla ayrıntı söz konusu değil.

Avrupa Birliği’nin bu yaptırım kararındaki en önemli etkenlerin başında teknolojik atıklar geliyor. Günümüzde teknolojik aletler oldukça sık değişime uğruyor. Hal böyle olunca kullanılamayan şarj cihazları ve kulaklıklar bir bakıma çöp niteliği taşıyor. Eğer konu oylamadan geçerse AB, mevzuat düzenlemesiyle ilgili kararını en yakın zamanda teknoloji şirketleriyle paylaşacak.

https://shiftdelete.net/standart-usb-c-portu-iphonelar-icin-soz-avrupa-birliginde

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...