Renault, Türkiye’de yenilenmiş araç satacak

Share

Hâli hazırda Fransa ve İspanya’da Renault tarafından kullanılan yenilenmiş araç satış modelinin yakında Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

Araç fiyatları döviz kurunun yükselmesi ile gün geçtikçe artarken üreticiler de bu konu hakkında yeni yöntemler geliştirme arayışında. Bu gelişmeler ışığında ülkemize yeni bir otomobil satış modeli geliyor. Renault’un başlatacağı yeni satış modeli ile yenilenmiş araçlar yeniden piyasaya sürülecek.

“Refactory” olarak adlandırılan bu sistem araçları fabrikada yenileyip yeniden garantili bir şekilde satma işlemini içeriyor. Hâli hazırda Fransa ve İspanya‘da Renault tarafından kullanılan bu yenilenmiş araç satış modelinin yakında Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor.

Türkiye’de yedek parça sektöründe imalat yapan firmaların oldukça yeterli olduğu belirtilirken bu modelin Türkiye’de oldukça başarı sağlayabileceği düşünülüyor. Bu anlamda Türkiye’nin tek rakibinin uzak doğu ülkeleri olduğu söylenirken, araçların başarılı bir şekilde yenilenip piyasaya sürülebileceği ifade edildi.

Yeni araç satış sisteminde son aşamaya gelinmiş durumda. Son çalışmalar da bittikten sonra Renault

, yeni yenileme ve satış modelini uygulamaya koyabilir. Bu konu önündeki tek engel ise Türkiye‘deki ikinci el otomobil fiyatları olabilir.

İkinci elde araç bulunmaması ve fiyatların çok yüksek olması yeni satış modeli için büyük bir soru işareti oluşturuyor. Hâli hazırda sıfırdan daha yüksek ikinci el fiyatlarının olduğu bir piyasada araçları yenileyip satmanın maliyeti oldukça yüksek olacaktır. Bu durumda da sıfır otomobilleri aşan yenilenmiş araçlar ile karşılaşabiliriz.

Renault yenilenmiş araç

Renault da yenilenmiş araç konusunda tüm bu etkenleri düşünerek bir adım atacaktır.

https://shiftdelete.net/renault-turkiyede-yenilenmis-arac-satacak

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...