F1: 2022 Kanada GP’de Verstappen pole’de!

Share

Red Bull’dan Max Verstappen, Kanada Grand Prix’sinde ıslak zeminde gerçekleşen sıralamada pole pozisyonunu aldı. Alpine’den Fernando Alonso ile sürpriz bir ikincil,k elde etti.

Verstappen, pist ıslak başlayıp kademeli olarak kururken seans boyunca kontrolü elinde tuttu.

Alonso, 2012 Almanya Grand Prix’sinde bir Ferrari ile pole pozisyonunda olduğundan beri ilk kez ön sıradaki grid pozisyonunu aldı.

Ferrari’den Carlos Sainz, Mercedes’ten Lewis Hamilton’ın önünde üçüncü oldu.

Verstappen’in şampiyonluk rakibi Charles Leclerc, yeni güç ünitesi bileşeni kullanması nedeniyle gridin gerisinden başlayacağı için Q2’den itibaren sıralamalara çıkmadı.

İkinci Mercedes sürücüsü George Russell, son yarış için kuru havalarda kaygan lastikler kullanma konusunda bir kumar oynayıp sekizinci sıraya düşene kadar, sıralama turları boyunca Hamilton’un önündeydi.

Kevin Magnussen ve Mick Schumacher, Haas takımında Alpine’den Esteban Ocon’un önünde beşinci ve altıncı olmayı başardılar.

McLaren’den Daniel Ricciardo ve Alfa Romeo’dan Zhou Guanyu ilk 10’u tamamladı.

Williams’ta 12. sırada İngiltere doğumlu Tay Alex Albon’un dikkat çekici bir performansı vardı. McLaren’den Lando Norris, sıralama turlarının ikinci bölümünde bir motor sorununun bir turu tamamlamasını engelledikten sonra 14. oldu.

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...