Leclerc: Şampiyonluk hala mümkün

Share

Ferrari sürücüsü Charles Leclerc, Kanada GP’sinde mümkün olan en iyi sonucu aldığını ve şampiyonluğun hala mümkün olduğunu söyledi.

Leclerc, Kanada GP hafta sonunda güç aktarma organını değiştirdi ve Tsunoda’nın önünde 19. sıradan yarışa başladı.

Güvenlik aracının da yardımıyla Ferrari sürücüsü Alpine sürücülerini yenerek yarışı beşinci sırada tamamladı. Böylece hafta sonunu 10 puanla kapatan Leclerc, günün sürücüsü seçildi. Yarıştan sonra Leclerc, “Yarışın başlangıcı çok rahatsız ediciydi çünkü DRS trenindeydim ve hiçbir şey yapamadım. Sadece sabırlı olup beklemem gerekiyordu.”

“Ocon’u önde gördüm ve lastikleri çok daha yeniydi.”

“Ben de çekiş sorunu yaşıyordum. O zaman fark vardı ki trafik olmadan durabilirdik ve pit stopta sıkıntı yaşadık. DRS’nin etkin olduğu dört vagonlu küçük bir trenin arkasında oturduğum için ağır bir bedel ödedim.

“O zamanlar daha fazla risk aldım, eğlenceliydi ve beşincilik bugün mümkün olan en iyi sonuçtu.”

Kanada GP’sinin ardından Leclerc ile Verstappen arasındaki mesafe 49 puan.

Leclerc, Verstappen ile aradaki farkı ekledi: “Bu beni motive ediyor çünkü araçtaki hızın farkındayım. Endişeli değilim. Temiz bir hafta sonu geçirmek ve güçlü olduğumuzu göstermek için çok motiveyim. Umarım yapabiliriz.” Silverstone’da.”

“Her zaman şampiyonluğun ulaşılabilir olduğunu düşünerek yatıyorum. Max’ten kaç puan eksiğim? 49. İki galibiyet var. Kolay olmayacak ama kendimize odaklanmalıyız. ”

“Dayanıklılık sorunları olan tek takım biz değiliz. Bu iyi olduğumuz anlamına gelmiyor, ancak başarılı olursak liderliği geri alacak performansımız var. Bunun için çalışmalıyız. ”

Şampiyonluğu dayanıklılıkla kazanmanın mümkün olup olmadığı sorulduğunda Leclerc, “Bugün Red Bull’un da sorunları olduğunu gördük. Dolayısıyla dayanıklılık kesinlikle büyük bir sorun.”

“Red Bull’da neler olduğunu söyleyemem ama tüm takımların sorunları var. Ayrıca Mercedes geri dönüyor. Bu yüzden kesinlikle uzun bir şampiyonluk olacak.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...