Almanya, benzinli ve dizel araç satışını yasaklamıyor

Share

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner toplantıya katıldı ve 2035’ten itibaren AB üye ülkelerinde yeni benzinli ve dizel araçların satışını yasaklama planlarının yanlış olduğunu söyledi.

AB Komisyonu’nun 2035’ten itibaren yeni benzinli ve dizel araçların satışını yasaklama önerisi bir süredir tartışılıyor, ancak Almanya bu konuyu açıkça terk etti.

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, Alman Sanayi Konseyi’nde yaptığı konuşmada, AB’nin 2035’ten itibaren üye ülkelerde yeni benzinli veya dizel araç satışını durdurma planının “yanlış” olduğunu savunuyor. Lindner, içten yanmalı motorlu araçların pazar payının küçük olabileceğini ve federal hükümetin AB yasasını kabul etmeyeceğini söyledi.

Lindner ayrıca, yasağa karşı çıkmasına rağmen Almanya’nın en büyük elektrikli araç ülkelerinden biri olmaya devam ettiğini vurguladı. Avrupa Yeşil Anlaşması’nın bir parçası olan ve emisyonları 2030 yılına kadar en az %55 oranında azaltmayı hedefleyen “55’e Uygunluk” paketinin bir parçası olarak AB Komisyonu, 2035’ten itibaren yeni ve hafif ticari araçlar satacak. Mümkün. Önerdiği emisyon yok. Bu, yeni benzinli ve dizel araçların bu tarihten sonra AB ülkelerinde satışa sunulmayacağı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa Parlamentosu’nda yapılan ön oylamada, yukarıdaki düzenlemeler çoğunluk tarafından onaylandı, ancak teklifin yasalaşması için AP ile Üye Devletler arasında bu konuda bir anlaşmaya varılması gerekiyor. Bu noktada düzenlemeye karşı çıkan ülkelerle anlaşmak için değişiklik veya ertelemeler yapılabilir.

Mart 2022’de Almanya’nın yasağa karşı çıktığı ve AB Komisyonu’nun kararını onayladığı bildirildi. Her ülkenin bir anlaşmaya varması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

AB, 2050 yılına kadar tüm sektörlerde ve araçlarda emisyonları ortadan kaldırmak istiyor.

DH

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...