Rusya’da artık Windows indirilemiyor

Share

Rusya’ya ambargo kararı alan teknoloji şirketlerinden biri olarak Microsoft, kullanıcıların Windows 10 ve 11 işletim sistemlerine erişimini de engellemiş olabilir.

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim nedeniyle Rusya’daki operasyonlarını daraltan Microsoft, artık ülkede Windows 10 ve 11 indirmelerini sessizce devre dışı bırakmış olabilir.

İlk olarak Rus haber ajansı TASS tarafından tespit edilen ve BleepingComputer tarafından bildirilen ülkede, Windows 10 Güncelleme Yardımcısı, Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ve Windows 11 Kurulum Yardımcısı’na erişmeye çalışan birçok kullanıcı şimdi “404 – Dosya veya dizin değil” mesajını alıyor. bir hata mesajıyla karşılaştı.

Ancak Windows indirmesinin Rusya dışında bir VPN sunucusuna bağlanıldığında sorunsuz devam ettiği bildirilirken, ülkedeki internet kullanıcılarının dijital haklarının korunmasını destekleyen Rus STK’sı Roskomsvoboda bugün garip bir açıklama yaptı.

Rus hükümetinin VPN kullanımına itirazlarına rağmen Roskomsvoboda, “Rus kullanıcılar VPN kullandıkları için cezalandırılmayacak” dedi. Paylaşılan sorunun teknik bir hata mı yoksa Microsoft’un kasıtlı olarak indirmeyi mi engellediği şu an için net değil. Ayrıca konuyla ilgili Microsoft’a ulaşmaya çalışan BleepingComputer, yazılım devinden herhangi bir yanıt alamadığını iddia ediyor.

DH

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...