Ford Focus üretimi 2025 yılında sonlandırılacak

Share

Ford Avrupa’nın Başkanı Stuart Rowley, Ford Focus üretiminin gelecek yıllarda kademeli olarak sonlandırılacağını doğruladı. Şu anda Focus’un üretildiği Almanya’daki fabrikanın geleceği belirsiz.

Geçtiğimiz aylarda Mondeo’nun fişini çeken Ford, bir modeline daha veda etmeye hazırlanıyor. Gelen haberlere bakılırsa Ford Focus üretimi 2025 senesinde sonlandırılacak.

Ford Avrupa’nın Başkanı Stuart Rowley, bugün gazetecilere yapmış olduğu açıklamada Ford Focus üretiminin planlı bir halde sonlandırılacağını doğruladı. Sevilen modelin üretildiği Saarlouis fabrikasının geleceği ise hemen hemen belirsiz.

Yeni nesil elektrikli vasıta üretim merkezi olarak tercihini İspanya’nın Valensiya kentindeki fabrikadan yana kullanan Ford, Almanya’daki Saarlouis tesisi için değişik fırsatları değerlendiriyor. Öyle ki Stuart Rowley, mevzuyla alakalı açıklamasında “Saarlouis’teki vasıta üretimi için başka bir üreticiye satmak da dahil alternatif fırsat arayışındayız. Planlama döngümüzde Saarlouis’te üretilecek ek bir model yok” ifadelerine yer verdi.

Kapanma ihtimali bulunan Saarlouis tesisinde 4 bin 600 çalışanın bulunmuş olduğu bildiriliyor. Bazı çalışanlar Ford’un Almanya’daki Köln tesisine geçirme edilebilir sadece bu vaziyet yeniden de pek oldukça bireyin işi olmayan kalmasıyla sonuçlanacak şeklinde görünüyor. Öte taraftan Valensiya fabrikası yeni nesil elektrikli vasıta üretimi için tercih edilmiş olsa da burada da işten çıkarmalar olacak. Zira Rowley bu konuda “Gerçek şu ki elektrikli vasıta üretimi daha azca insan gerektiriyor” dedi.

Focus’a dönecek olursak, 1998 senesinde ilk nesliyle üretim dünyasına başlamış olan kompakt modelin üretiminde son dönemde sıkıntılar yaşanmaktaydı. Tedarik zincirindeki problemler sebebiyle teslim sürelerinde 12 aya varan rötar yaşanabilen modelle ilgili en büyük problemlerden biri de savaş alanı haline gelen Ukrayna’da üretilen SYNC4 multimedya sistemi oldu. Ford aslına bakarsanız haziran ayının başlangıcında Focus üretimini büyük miktarda azaltmak zorunda kalacaklarını duyurmuştu.

Ford öteki otomotiv devleri şeklinde elektrifikasyona odaklanıyor. Bir devre elektrikli versiyonu da üretilen ve ABD’de satılan Focus’un yeni nesil elektrikli araçlar içinde yer alıp almayacağı hemen hemen belli değil.

DH

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...