Samsung’un elinde 50 milyon fazla telefon var

Share

Global ekonomik kriz ve yüksek enflasyon tüketimi de yavaşlatmaya başladı. Samsung’un elinde 50 milyondan fazla akıllı telefon stoğunun biriktiği belirtiliyor.

Küresel çip krizi ile büyük bir yığın sıkıntısı yaşayan akıllı telefon üreticileri şimdi de global ekonomik kriz sebebiyle yığın fazlalığı ile karşı karşıya. Samsung’un elinde mühim bir miktar akıllı telefon stoğu kalmış olduğu söyleniyor.

Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung’un elinde 50 milyonun üstünde akıllı telefon stoğu var. Bu rakama hem şirketin elindeki bununla beraber dağıtıcılara dağıtılan partiler dahil edilmiş.

Stok fazlası içinde Galaxy A serisinin mühim bir kısmı oluşturduğu belirtiliyor. Normalde yığın fazlalığının yüzde 10 altında olması normal bir vaziyet olarak görülüyor. Samsung bu sene 270 milyon telefon satmayı organize ettiği için yüzde 18 civarında bir yığın fazlası ortaya çıkıyor. Zaten Samsung geçen ay bileşen siparişlerinde büyük bir kesintiye gitme sonucu almıştı. Bunun nedeni de anlaşılmış oldu.

Yüksek enflasyon ve global ekonomik kriz tüketicilerin elini birazcık raflardan çekmiş görünüyor. Diğer yandan alt düzen serilerde birbirine oldukça benzeyen telefon modelleri satışı baltalıyor. Net olarak hangi modellerde yığın fazlalığı var bilinmiyor sadece amiral gemisi seviyesinde esasen Samsung yüksek sayılara ulaşmıyor ve biraz daha yüksek kâr marjına oynuyor.

DH

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...