Netflix, 300 kişinin daha işine son verdi

Share

Karşılaştığı finansal sorunlar nedeniyle birçok çalışanını işten çıkaran Netflix, işten çıkartmalara devam edecek gibi görünüyor. Şirket daha yüzlerce kişiye veda edecek.

Dünyanın en büyük yayın platformu Netfilix, Mayıs ayında başlattığı işten çıkarmalara bir yenisini daha ekledi. Şirket şu anda başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 300 çalışanını işten çıkarıyor.

Bilindiği üzere uzun süredir fiyat düşüşleri yaşayan şirket, 2022’nin ilk çeyreğinde platform abone sayısının düştüğünü açıklamıştı. Ancak alınan yeni kararların mali durgunluk sonrası küçülme hareketinin bir parçası olduğu bildiriliyor.

Yayın platformu işten çıkarmalarla ilgili olarak, “Netflix işine yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyor, bu nedenle bu işten çıkarmaları gelir büyümesi yavaşlarken maliyetleri artırmak için yaptık. dedi… ”

Netfilix, geliri artırmak için platformda ek reklam destek planları ve hesap paylaşım ücretleri sunmayı planlıyor ve abone kayıplarının 2022’nin ikinci çeyreğinde 2 milyona ulaşması bekleniyor.

DH

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...