Beklenen oldu: Elon Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçti

Share

Teknoloji dünyasının hırçın çocuğu Elon Musk, uzun süre sürüncemede bıraktığı Twitter satış görüşmelerini feshetti. Yine olan hisseleri eriyen yatırımcıya oldu.

Bahar aylarında Twitter’ın en büyük hissedarı haline gelen Elon Musk sonrasında sürpriz bir şekilde satın alma görüşmelerine başlamıştı. Twitter yönetim kurulu ünlü ismin taleplerini karşılamaya çalışsa da Elon Musk görüşmeleri feshettiğini duyurdu.

Twitter ağında bulunan bot hesapların yüzde 5 oranından daha fazla olduğunu düşünen ünlü isim, gelir üretmeyen bu kitleye para vermek istemiyordu. Twitter ise ağ etkileşim istatistiklerini Elon Musk’a açarak bir nevi alttan almaya çalışmıştı.

Twitter yönetim kurulu satın almayı onaylamasına rağmen Elon Musk dün yaptığı açıklamada vazgeçtiğini duyurdu. Görüşmelerde birden çok maddenin ihlal edildiğini iddia eden Musk, Twitter hisselerinin yüzde 6 düşmesine neden oldu. Bundan sonra 1 milyar dolarlık bir tazminat söz konusu olacak ancak tarafların etki durumuna göre net miktar belirlenecek.

https://www.donanimhaber.com/twitter-a-elon-musk-darbesi--150488

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...