Yeni Peugeot 308, Türkiye’de satışa sunuluyor

Share

1810 yılında Fransa’da kurulan ve 1890’da otomobil üreticisi haline gelen, dünyanın köklü otomobil markalarından Peugeot son yıllarda piyasaya sürdüğü yeni araçlar ile büyük atağa kalktı. Peugeot tarihinin en kapsamlı ürün serisi olan 300 Serisi’nin en son üyesi yeni Peugeot 308 nihayet ülkemizde satışa sunuluyor. Marka yaptığı açıklama ile aracın Eylül’de satışa sunulacağını duyurdu.

C hatchback sınıfında oldukça dikkat çekici bir model olan 308, kişiselleştirilebilen dijital Peugeot i-Cockpit 3D ve yeni logolu dış tasarımıyla öne çıkıyor.

Baştan aşağı yenilenen 308 geniş iç mekan tasarımıyla özellikle arka koltukta oturan kişilere daha fazla alan sunuyor. Yeni 308’in “Aslan Dişi” LED gündüz sürüş farları ve “Aslan Pençesi” yeni arka stop tasarımı ile markanın DNA’sı en iyi şekilde yansıtılıyor.

Kompakt direksiyon simidi, yükseltilmiş ön gösterge paneli, kişiselleştirilebilen i-Toggles’a sahip dokunmatik multimedya ekranı ve sürüş destek sistemleri aracın öne çıkan detayları arasında yer alıyor.

Yeni Peugeot 308, 1955 yılında Almanya’da kurulan ve o tarihten günümüze kadar dünya genelinde en iyi tasarımların markası haline gelen Red Dot Tasarım Ödülünü kazanma başarısını gösterdi.

2021’in sonundaki tanıtımından bu yana Red Dot Tasarım Ödülü ile birlikte, 2022 Yılın Kadınlar Dünyasında Yılın Otomobili, Almanya’da Yılın Otomobili, Yılın En İyi Şehirli Otomobili, En İyi Şehirli ve Kompakt Otomobil olmak üzere 11 uluslararası ödül kazanmış oldu.

2022 Yılın Otomobili yarışmasında finale kalma başarısını gösteren aracın yeni versiyonu Eylül ayında Türkiye’de olacak. Bu nedenle aracın fiyatı şu anda bilinmezliğini koruyor.

https://shiftdelete.net/yeni-peugeot-308-turkiye-de-satisa-sunuluyor

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...