Apple Watch pazar payı düşüşte

Share

Counterpoint’ten gelen yeni verilere göre, Apple Watch, dünyanın bir numaralı akıllı saati olmaya devam ediyor. Apple, 2021’in ikinci çeyreğinde akıllı saat dünyasının %30.6’sını elinde tutuyordu. Şirketin pazar payı, 2022’nin ikinci çeyreğinde %29.3’e düştü. Apple’ı %9.2 pazar payıyla Samsung takip ediyor. Üçüncü isim tahmin edeceğiniz üzere Huawei. Huawei, %6.8 pazar payına sahip.

Apple’ın sevkiyatları yıllık bazda %8 arttı. Cupertinolu teknoloji devi, bu çeyrekte de en üst sırada yer aldı. Counterpoint’in açıklamasına göre, yeni model tanıtımının etkisinin giderek azalmasıyla, Apple Watch Series 7 sevkiyatlarındaki düşüş bir önceki çeyreğe kıyasla daha fazla oldu. Samsung, bir önceki yıla göre %40 büyüme kaydederek ikinci sıradaki yerini korudu. Özellikle Kuzey Amerika ve Hindistan’da Galaxy Watch 4 serisi çok beğenildi. Huawei, Çin pazarındaki liderliğini koruyor. Xiaomi’nin sevkiyatları yıllık bazda %13 arttı.

akıllı saat satışları

Yeni araştırma, küresel akıllı saat satışlarının 2022’nin ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %13 arttığını gösteriyor. 2022’nin ilk çeyreğinde de satışların yıllık bazda %13 arttığı kaydedildi.

https://www.donanimhaber.com/apple-watch-pazar-payi-dusuyor-yeni-modellere-ilgi-azaliyor-mu--152195

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...