iPhone 14 mini neden üretilmedi?

Share

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği Far Out etkinliğinde iPhone 14 ailesini duyurdu. Fakat 2022 model iPhone serisinin giriş modeli iPhone 14 oldu. Peki Apple, daha küçük ekranlı mini modelinden neden vazgeçti, iPhone 15 mini duyurulacak mı?

iPhone 14 mini yerine iPhone SE 4. nesil görebiliriz

İlk olarak iPhone 12 serisiyle hayatımıza giren mini modelleri, uzun ömürlü olmayı başaramadı. Diğer modeller kadar güçlü teknik özelliklere sahip olsa da, Apple küçük ekran seven kullanıcı bulmayı başaramadı.

Örneğin ABD’deki bir araştırma, iPhone 12 mini’nin tüm iPhone 12 satışlarının yalnızca yüzde 5’ini oluşturduğunu bildirdi. Bir başka araştırma ise Apple’ın ‌iPhone 12‌ Pro üretimini artırmak için iki milyon ‌iPhone 12 mini‌ üretimini kestiğini ortaya koydu.

iPhone 13 ailesinde de benzer bir durumun yaşandığını söylemek mümkün. Özellikle iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modelleri geçtiğimiz yıldan bu yana rekor kıran satış rakamlarına ulaşırken, iPhone 13 mini beklentileri karşılayamadı.

Nisan ayında gerçekleştirilen bir araştırma, ‌iPhone 13‌ mini’nin tüm ‌iPhone 13‌ satışlarının yalnızca yüzde 3’ünü oluşturduğunu ortaya koydu. Aynı dönemde ‌iPhone 12 mini‌ ise iPhone 12 ailesinin sadece yüzde 6’sı civarındaydı.

Apple, daha önceki açıklamalarında kullanıcı isteklerini takip ettiklerini ve bu doğrultuda iPhone SE modeline yöneldiklerini ortaya koydu.

iPhone SE’nin geleceği belirsiz olsa da, Apple’ın küçük ekranlı modelleri SE olarak devam edecek. Son SE cihazının ise Mart ayında duyurulan iPhone SE (3. nesil) olduğunu belirtelim.

https://shiftdelete.net/iphone-14-mini-neden-tanitilmadi

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...