Twitter, TikTok benzeri bir video uygulaması üzerinde çalışıyor

Share

Sosyal medya platformlarının TikTok benzeri video konseptini bir şekilde kendilerine de adapte etmeye çalıştığını görüyoruz. Instagram Reels, YouTube Shorts gibi özelliklerden sonra Twitter da benzer bir yapıya geçiş yapıyor.

Twitter bu yeni çalışmasında büyük bir değişikliğe gitmiyor. Amaç paylaşılan videoların dikey akış yapısında kesintisiz olarak izlenebilmesi. Bir gönderideki videoya girdiğinizde bu akış yapısı otomatik olarak karşınıza çıkıyor. Yani videoları düzenleme, müzik ekleme, efekt gibi araçlar sunulmuyor.

Diğer taraftan Keşfet sekmesinde videolar için atlı karınca tasarımında bir galeri düzeni de getiriliyor. Sizin için Videolar adıyla yerleştirilecek bu yeni galeri böylece Keşfet sekmesinde daha fazla video görüntülenmesine olanak verecek. Sizin için Videolar özelliği İngilizce dilinde mobil kullanıcılara sunulmuş durumda. Dikey video akışları ise yine İngilizce olarak iOS uygulamasında kullanıma sunulacak.

https://www.donanimhaber.com/twitter-dikey-video-akislari-geliyor--154204

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...